VW Golf R Variant: Rodinný 'superšport' má 300 koní!

Má 300 koní, odvezie 605 l nákladu a v serpentínach a na klzkých povrchoch si pomáha pohonom všetkých kolies. Golf R prichádza aj v kombi verzii Variant.

24.11.2014 07:00
Volkswagen Golf R Variant Foto:
Rodinný Golf R Variant prichádza s pohonom všetkých kolies.
debata

Volkswagen sa rozhodol využiť príležitosť a posiela na trh praktickejšiu verziu najvýkonnejšieho sériového Golfu v histórii značky. Na autosalóne v Los Angeles sa predvádza s modelom Golf R Variant, ktorý sa od svojho kratšieho súrodenca líši prakticky len predĺženou zadnou časťou. Dravý výraz hatchbacku si v plnej miere zachovalo aj kombi, prichádza s rovnakými spojlermi, v rovnakom laku a zhodné sú aj disky kolies obuté do pneumatík s rozmermi 225/40 R 18 (za príplatok môžu mať disky kolies priemer až 19-palcov).

Jeho kufor má objem 605 l. Foto: Volkswagen
Volkswagen Golf R Variant Jeho kufor má objem 605 l.

Zhodné črty si zachovala aj kabína auta, rozdiel je len v ponuke miesta pre batožinu. Napriek výraznému dynamickému zameraniu totiž Golf R Variant odvezie rovnakých 605 l nákladu ako všetky bežné kombi verzie Golfu. Štandardom sú športové predné sedadlá čalúnené alcantarou, trojramenný volant a športové doplnky interiéru.

Na jeho pohon slúži známy benzínový prepĺňaný štvorvalec 2.0 TSI naladený na 221 kW/300 k, ktorý prenáša svoju silu cez šesťstupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG na všetky štyri kolesá. Na oboch nápravách zasahujú diferenciály s elektronickou uzávierkou XDS+, Golf R je navyše vybavený vypínateľným stabilizačným systémom. Aby bola dynamická jazda prístupná všetkým, automobilka ho vybavila aj športovým režimom ESP, kedy je Golf „povoľnejší“, no ESP nad ním stále drží ochrannú ruku. Kto si priplatí, dostane aj adaptívny podvozok DCC. K dispozícii je aj systém voliteľných jazdných režimov (Eco, Normal, Comfort, Race a Individual). Z 0 na 100 km/h zrýchli Golf R Variant za 5,1 s, max. rýchlosť má limitovanú na 250 km/h.

Na európskych trhoch sa Golf R Variant ukáže v priebehu jari 2015.

Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
+4Volkswagen Golf R Variant
debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen
Články podľa značiek