Dacia Logan MCV Stepway: Lacné kombi dostane terénny paket

Dacia stále rozširuje svoju ponuku. A to dokonca smerom k náročnejším klientom. Pre nich je tu nielen Duster Air ako vlajková loď rumunskej automobilky, ale aj tri off-roadovo ladené verzie Stepway. Štvrtým členom rodiny sa stane pravdepodobne Logan MCV.

05.12.2014 19:00
Dacia Logan MCV Stepway Foto:
Štýlové kombi prevezme overený tuning od svojich mladších súrodencov. Najmä Sandera Stepway. To znamená plastovú ochranu karosérie a o pár milimetrov zvýšený podvozok.
debata

Bolo by to celkom logické. Po Sandere Stepway, Lodgy Stepway a Dokkery Stepway, ktoré sa rozhodne nemôžu sťažovať na nezáujem zo strany zákazníkov, by terénne ladené kombi nemalo mať s odbytom žiadne starosti. Zatiaľ si ho môžeme predstaviť len vo virtuálnej podobe, ale vzhľadom na známy recept off-roadového tuningu nebude ďaleko od reality.

Logan MCV Stepway dostane plastovú ochranu podbehov a nárazníkov a k tomu mierne zvýšený podvozok na 16-palcových diskoch kolies. Rátajte len s pár milimetrami, keďže už v základe má Logan, určený prioritne pre krajiny s nekvalitnou infraštruktúrou, svoj základ položený o čosi vyššie ako bežní západoeurópski či ázijskí konkurenti.

V sérii bude Logan MCV Stepway jazdiť na... Foto: Dacia
Dacia Logan MCV Stepway V sérii bude Logan MCV Stepway jazdiť na 16-palcových hliníkových diskoch kolies. Interiér by mal byť vybavený klimatizáciou aj malým koženým paketom.

Pod kapotu si Logan MCV Stepway vyberie podľa vzoru Sandera len to lepšie z ponuky, presnejšie, to výkonnejšie. Rátať tak môžeme s preplňovaným 3-valcom 0,9 TCe s výkonom 66 kW a rovnako výkonným dieselom 1,5 dCi, oba kombinované s 5-stupňovými manuálnymi prevodovkami. Automat Dacia stále neponúka, teda s výnimkou Ruska.

Vyššej pozícii v hierarchii modelového portfólia bude zodpovedať aj výbava, v ktorej nájdeme manuálnu klimatizáciu, malý kožený paket, audio s dotykovým monitorom či elektrické ovládanie všetkých okien dverí. Okrem plastovej ochrany vylepší vzhľad modrá metalíza Blue Azurite a spätné zrkadlá lakované v striebornej farbe. V sérii by mali byť aj hliníkové disky.

Na trhu sa Logan MCV Stepway objaví v priebehu budúceho roka. Je možné, že bude jednou z hlavných noviniek v stánku Dacie na brehoch Ženevského jazera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Logan MCV #Dacia Logan #Stepway #Dacia Logan MCV Stepway
Články podľa značiek