Škoda spustila výrobu novej Fabie Combi. Bude drahšia o 550 eur

V hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi odštartovala Škoda produkciu tretej generácie Fabie Combi. Na trh príde už v januári.

17.12.2014 16:00
debata (3)
Výroba novej Škody Fabia Combi sa rozbehla... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi - 2015 Výroba novej Škody Fabia Combi sa rozbehla presne 15. decembra vo výrobnom závode v Mladej Boleslavi. V porovnaní s hatchbackom bude o 550 eur drahšia.

Škoda Fabia Combi tretej generácie príde do predaja len necelé dva mesiace po hatchbacku. To je veľmi rýchly nástup v porovnaní s jej predošlými generáciami. Napokon, doteraz nebolo zvykom ani to, aby debutovali oba karosárske varianty v tom istom čase. Súčasná premiéra Fabie a Fabie Combi na októbrovom autosalóne v Paríži to však zmenila.

Fotografie z montážnych liniek Škoda síce... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi - 2015 Fotografie z montážnych liniek Škoda síce nezverejnila, no zato uvoľnila dva nové oficiálne snímky novej Fabie Combi vo verzii so sklenenou strechou.

Produkciu praktickej verzie Fabie s rekordným objemom batožinového priestoru 530 litrov zabezpečí hlavný výrobný závod Škody v Mladej Boleslavi, teda rovnaký závod, kde vzniká aj základný hatchback. Výrobu spustila Škoda presne 15. decembra. Pýši sa, že Fabia Combi je najpredávanejším modelom vo svojej triede. Od roku 2000 sa pre ňu totiž rozhodlo viac ako 1,1 milióna zákazníkov a to zatiaľ nedokázal žiaden „kombík“ nižšej triedy.

K tým ďalším má doraziť už v priebehu januára. Dodajme, že v porovnaní s hatchbackom, ktorý je k dispozícii od polovice novembra, bude kombi o 550 eur drahšie. Za základnú verziu 1,0 MPI Active s trojvalcovým motorom s výkonom 55 kW zaplatíte 10 090 eur. K tomu však dostávate ako bonus zdarma balík výbavy, ktorý obsahuje navyše manuálnu klimatizáciu, diaľkové centrálne uzamykanie či elektricky ovládané predné okná.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Mladá Boleslav #Škoda Fabia #Škoda-Auto #Škoda Fabia Combi
Články podľa značiek