Škoda príde s malým crossoverom v roku 2017. Je to potvrdené

Rodina Škodoviek sa v najbližších rokoch rozrastie. Okrem avizovaného veľkého 7-miestneho SUV s predpokladaným názvom Snowman, ktoré sa predstaví už budúci rok, pribudne v ponuke aj malý crossover.

07.01.2015 16:00
Volkswagen Taigun Foto:
Malé SUV bude vychádzať z pripravovaného Volkswagenu Taigun. V porovnaní s ním má byť ale dlhšie a praktickejšie.
debata

Tento rok sa nesie v Škode v znamení Superbu, a tomu budúcemu bude zas kraľovať veľké 7-miestne SUV „Snowman“. To ale nie je všetko z plánovaných mladoboleslavských noviniek. Podľa francúzskeho serveru Auto Moto totiž v roku 2017 dorazí na trh aj tretie SUV. Teda presnejšie, kompaktný crossover, stojaci v hierarchii pod modelom Yeti. Platformu a techniku si požičia z pripravovaného Volkswagenu Taigun, ktorý bol zatiaľ predstavený len v podobe konceptu.

V porovnaní s ním má byť ale malý český crossover predsa len dlhší, čím lepšie zapadne do rodinnej filozofie Škody. S pohonom oboch náprav výrobca nepočíta. Výlučne 3-valcové motory 1,0 TSI a 1,4 TDI budú poháňať predné kolesá. Novinka sa má svetu predstaviť až koncom roku 2017, napokon ani Taigun ešte nie je realitou. Výstavný debut by teda mohol prebehnúť vo Frankfurte nad Mohanom. V tom čase by už malo byť na svete aj nové Yeti.

Okrem Volkswagenu bude mať malý český crossover aj ďalšieho súrodenca s logom Seatu. Špekuluje sa, že by sa spomínané trojičky mohli vyrábať dokonca v Bratislave, keďže ich základ má veľa spoločného s mestskými modelmi New Small Family, schádzajúcimi z liniek závodu VW v Devínskej Novej Vsi. Audi sa vydá trochu inou cestou. Jeho najmenší model Q1, ktorého príchod sa očakáva už budúci rok, bude mať síce na dĺžku len štyri metre, ale vyspelejšiu platformu MQB a pohon Quattro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #SUV #crossover
Články podľa značiek