Infiniti Q60: Luxusné kupé mieri do Detroitu. Zatiaľ ako koncept

Prvý tohtoročný koncept Inifiniti už nemá ďaleko do sériovej výroby. Prezrádza takmer definitívny dizajn nového kupé. Zatiaľ je však k dispozícii jediná snímka.

08.01.2015 15:00
Infiniti Q60 - Concept 2015 Foto:
Luxusné dvojdverové kupé pre štyroch cestujúcich je vo veľkej miere inšpirované jesenným konceptom Infiniti Q80, ktorý naznačil štylistické smerovanie nových modelov japonskej automobilky.
debata

Len pred pár mesiacmi v Paríži ukázala luxusná odnož Nissanu koncept pripravovanej vlajkovej lode Q80 Inspiration a do Detroitu mieri s ďalšou štúdiou. Tak ako Infiniti deklarovalo zverejnením siluety už koncom minulého roka, pôjde o luxusné kupé Q60. Zatiaľ o ňom však veľa neprezradilo. Vystačiť si musíme s jedinou snímkou, ktorú automobilka uvoľnila.

Tá prezrádza, že je v mnohom inšpirované práve jesenným 4-dverovým kupé Q80 Inspiration, aspoň čo sa týka siluety, negatívnych zadných stĺpikov a riešenia prednej masky evokujúcej monoposty Red Bull F1, kde sa Infiniti angažuje. Odvetrávacie štrbiny na predných blatníkoch sú zas odkazom na ostrú verziu Infiniti Q50 Eau Rouge z vlaňajšieho Detroitu. Celé to završujú obrovské 21-palcové disky kolies s dizajnom turbíny.

Interiér s usporiadaním 2+2 je tiež tajomstvom. Automobilka však sľubuje ručne šité kožené čalúnenie a úspornú konštrukciu predných sedadiel, ktorá vytvára viac priestoru pre nohy zadných cestujúcich. O technike však zatiaľ nepadlo ani slovo. Q60 by však mohlo byť teoreticky osadené hybridnou technikou jesenného konceptu, ktorá kombinovala preplňovaný motor 3,0 V6 s dvojicou elektromotorov s celkovým výkonom 404 kW.

To sú však len špekulácie. Na rozlúštenie hádanky si ešte budeme musieť počkať do budúceho týždňa, keď otvorí brány najväčšia americká motoršou v Detroite. Stane sa tak presne 13. januára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Infiniti #autosalón Detroit 2015 #Infiniti Q60
Články podľa značiek