Nové SUV Jaguaru dostane zvláštny názov - F-Pace

To čo predstavil Jaguar ako koncept C-X17 predvlani vo Frankfurte sa pretransformuje do sériového SUV. Na tom nie je nič nové, prekvapivý je však rozhodne názov F-Pace.

16.01.2015 18:00
debata
Novinka  F-Pace s dĺžkou 4,7 metra to bude mať... Foto: Jaguar
JAGUAR-F-PACEhvkv Novinka F-Pace s dĺžkou 4,7 metra to bude mať namierené medzi prémiové SUV od BMW, Mercedesu, Audi či Volva.

To, že Jaguar zamieri po prvýkrát vo svojej histórii aj mimo asfaltu, je známe už takmer dva roky. Britská značka s tým napokon ani nerobila veľké tajnosti. Už predvlani vo Fankfurte ukázala realistický koncept C-X17 a následne v Dubaji jeho ďalšiu verziu vo farbe Liquid Aluminium. Predpokladá sa, že sériový model, ktorý sa ukáže s najväčšou pravdepodobnosťou už v apríli v New Yorku, sa od konceptu bude líšiť naozaj len v detailoch.

Sériový Jaguar F-Pace by už nemal mať ďaleko od... Foto: Jaguar
Jaguar-C-X17 Concept 2013 Sériový Jaguar F-Pace by už nemal mať ďaleko od štúdie C-X17 z roku 2013

Novinkou a zároveň prekvapením je však názov. Jaguar totiž zverejnil, že nové SUV ponesie označenie F-Pace. A to nemá v jeho histórii žiadnu oporu. Za pomlčkou totiž vždy nasledovalo slovíčko „Type“. Lenže toto je prvý model značky určený aj pre nespevnené povrchy, a tak si možno môže dovoliť takúto radikálnu zmenu v nomenklatúre. Písmeno F má pritom odkazovať na jeho športové DNA.

Jaguar F-Pace s dĺžkou približne 4,7 metra bude postavený na novej platforme iQ(Al), spoločnej s ďalšími modelmi Jaguaru a Land Roveru. Prednosť dostanú 4-valcové motory Ingenium, podobne ako v sedane XE. Interiér má poskytnúť najviac miesta vo svojej kategórii a veľký batožinový priestor. Aj keď pohon štyroch kolies a vyššia svetlá výška zabezpečia F-Pace lepšiu prejazdnosť v teréne, jeho doménou má byť stále asfalt.

Jaguar C-X17 Concept 2013
Jaguar C-X17 Concept 2013
+17Jaguar C-X17 Concept 2013
Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
+29Jaguar C-X17 Liquid Aluminium

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar #Jaguar C-X17 #Jaguar F-Pace
Články podľa značiek