Škoda Superb 2015: Takto by mala vyzerať

Na českom serveri skoda-news sa objavila počítačová ilustrácia novej Škody Superb. Od reality by mala byť vzdialená už len minimálne.

20.01.2015 06:00
Škoda Superb - 2015 ilustrácia Foto:
Počítačová ilustrácia vraj naznačuje takmer definitívnu podobu sériového Superbu. Vychádza z oficiálnych skíc automobilky, ale aj postrehov novinárov, ktorí sa zúčastnili utajenej prezentácie na Pyrenejskom polostrove.
debata (5)

Premiéra novej Škody Superb je naplánovaná presne na 17. februára, keď ju česká automobilka predstaví verejnosti v Prahe. Dovtedy bude jej definitívny dizajn tajomstvom. No už dnes nedáva spávať počítačovým ilustrátorom, ktorí sa pokúšajú stvoriť jej podobu pomocou softvéru. Na českom serveri skoda-news sa tak objavila ilustrácia, ktorá by už naozaj nemusela byť ďaleko od reality.

Vychádza totiž nielen z oficiálnych skíc automobilky, ale tiež z konzultácií s ľuďmi, ktorí Superb videli na špeciálnej prezentácii novinky na Pyrenejskom polostrove. Vybraným novinárom ho Škoda ukázala bez maskovania a za zatvorenými dverami pod podmienkou prísneho zákazu fotografovania. Čo však nezachytila optika, ostalo uložené v hlavách zúčastnených. A toto je výsledok.

Nakoľko je verný skutočnosti sa dozvieme o štyri týždne Pripomeňme len, že nový Superb bude postavený na platforme MQB, teda na rovnakom základe ako nový Passat, s ktorým bude zdieľať aj väčšinu techniky. Na dĺžku má mať však až 4 860 mm a rázvor s hodnotou 2 840 mm. Príde však o systém dvojitého otvárania veka TwinDoor, ktorý nahradí elektricky ovládané veko. Pôjde teda o liftback.

V kufri ponúkne podľa doterajších informácií fantastických 625 litrov pre batožinu a po sklopení sedadiel až 1 760 litrov. Okrem TwinDooru sa rozlúči aj so 6-valcovým benzínovým motorom 3,6 FSI. Vystačiť si bude musieť so 4-valcami TSI a TDI. Najvýkonnejší diesel 2,0 bi-TDI z Passatu však nedostane. K technickým novinkám môžeme pripočítať adaptívne tlmiče, ktoré sa v Škode objavia po prvýkrát.

Medzinárodnú svetovú premiéru absolvuje Superb na marcovom ženevskom autosalóne. Špekuluje sa dokonca, že by tu mohla Škoda spolu s liftbackom ukázať aj verziu Combi, podobne ako to urobila s novou Fabiou na jeseň v Paríži. K dílerom zamieri začiatkom leta. Ceny ešte oznámené neboli, no na českých serveroch, ktoré majú k Mladej Boleslavi najbližšie, sa špekuluje o cene od 570 000 českých korún, teda približne od 20 500 eur.

Škoda Superb - 2015 ilustrácia
Škoda Superb - 2015 ilustrácia
+3Škoda Superb - 2015 ilustrácia

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Superb #Škoda-Auto #ilustrácia
Články podľa značiek