Kia Ceed 2016: Facelift, nové motory a v predaji na jeseň

Po modernizácii Hyundai i30 prichádza na rad aj jeho koncernová sestra – Kia Ceed. Prinesie nové turbomotory a 7-stupňovú dvojspojku 7DCT.

23.01.2015 12:00
Kia Ceed - 2016 Foto:
Technické zmeny bude sprevádzať facelift exteriéru aj interiéru. Ten je zatiaľ tajomstvom. V súčasnosti prebiehajú testy.
debata (12)

Kia má síce v súčasnosti pomerne vynovenú ponuku, veď na svete je nové Sorento aj facelift Ria a Vengy, ale to nie je koniec tohtoročným novinkám. Najneskôr na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom sa objaví aj modernizovaná Kia Ceed. A nepôjde len o zmeny dizajnu. To podstatné sa udeje pod prednou kapotou. Čiastočne podľa vzoru modernizovaného Hyundaia i30, ktorý dostal v rámci koncernu prednosť.

Očakávať tak môžeme nástup novej generácie preplňovaných benzínových motorov – trojvalca 1,0 T-GDI a 1,4 T-GDI. Menší z nich bude mať výkon 88 kW. Výkon väčšieho motora je zatiaľ neznámy, keďže koncern ho predstavil len v podobe upravenej na spaľovanie zemného plynu, kde dáva pomerne nízkych 86 kW. Zatiaľ ho nedostal ani Hyundai i30. Benzínová modifikácia bude nepochybne silnejšia. Spolu s výkonným turbom pre Ceed GT (152 kW) to bude znamenať koniec atmosférických agregátov.

Naftu zastúpi s najväčšou pravdepodobnosťou modernizovaný diesel 1,6 CRDi s výkonom 81 alebo v novej verzii s výkonom až 100 kW. Všetky motory budú už štandardne spriahnuté so štart-stop systémom. Ďalšou zásadnou novinkou je nasadenie 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky 7DCT, ktorá vytvorí alternatívu k 6-stupňovému manuálu. To by malo viesť k ďalšiemu zníženiu spotreby. Na dizajnové zmeny si však ešte budeme musieť počkať.

Výrobu zabezpečí opäť slovenský závod Kie v Žiline. Tá by sa mohla rozbehnúť už v priebehu leta.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #facelift #Kia Ceed #T-GDI #7DCT
Články podľa značiek