Range Rover Evoque Cabrio: Vraj už tento rok

O otvorenej verzii mimoriadne úspešného prémiového SUV Range Rover Evoque sa špekuluje už dlhší čas. Vlastne od premiéry konceptu Evoque Covertible v roku 2012. Na lámanie chleba má prísť vraj už tento rok.

26.01.2015 12:00
debata
Koncept Evoque bez strechy predstavila... Foto: Land Rover
Range Rover Evoque Convertible Concept - 2012 Koncept Evoque bez strechy predstavila automobilka už v roku 2012. Zdalo sa, že zapadol prachom.

Otvorené Evoque chce zaútočiť tam, kde nepochodil Nissan so svojím Muranom CrossCabrio. Neúspech iných nie je ale dôvod skladať zbrane. Kabriolet odvodený od tohto SUV, či skôr crossoveru by mohol zaujať práve vďaka svojej kompaktnosti a priam kultovému dizajnu. To, že sa rodí, napokon nie je tajomstvom. Koncept otvoreného Evoque sa predstavil už pred troma rokmi v Paríž, no akosi zapadol prachom. Koncom roka sa ale na internete objavili špionážne fotografie testovaných prototypov, takže lady sa nepochybne pohli.

Otvorená verzia  Evoque bude vychádzať z... Foto: Land Rover
Range Rover Evoque Convertible Concept - 2012 Otvorená verzia Evoque bude vychádzať z trojdverového vyhotovenia. Prednosť dostane plátenná elektricky ovládaná strecha. Jazdiace prototypy už zachytili objektívy špionážnych fotografov.

Podľa britského Auto Expressu je jeho premiéra doslova za rohom. Magazín tvrdí, že Evoque Convertible odhalí Land Rover v polovici roka. Takže pravdepodobne na niektorom domácom podujatí alebo v Číne, kde sa Evoque aj vyrába. Európsku premiéru by mal v každom prípade absolvovať na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom. V porovnaní s klasickou 3-dverovou verziou dostane elektromechanický systém skladania plátennej strechy a vystuženú podlahu. Dizajn sa bude líšiť od konceptu už len v detailoch.

Je tiež vysoko pravdepodobné, že sa objaví spolu s faceliftom celého modelového radu, ktorý je na trhu už štvrtý rok. V súvislosti s týmto modelom sa tiež hovorí o ostrej verzii Evoque SVR (221 kW), ale aj o novom dieslelovom motore 2,0 Ingenium, ktorý by mal byť podstatne úspornejší v porovnaní so súčasným agregátom 2,2 D, ktorý pochádza ešte zo spolupráce s Fordom.

Range Rover Evoque Convertible Concept - 2012
Range Rover Evoque Convertible Concept - 2012
+4Range Rover Evoque Convertible Concept - 2012

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #Range Rover #Range Rover Evoque #Range Rover Evoque Convertible
Články podľa značiek