Škoda Edition: 120. výročie v znamení špeciálnych sérií

Tento rok oslávi Škoda 120. výročie od založenia spoločnosti Laurin & Klement v Mladej Boleslavi. Pri tejto príležitosti uvedie na trh limitované série Edition.

28.01.2015 06:00
debata (1)
Špecifikom série Edition sa stanú originálne... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Edition 120 - 2015 Špecifikom série Edition sa stanú originálne hliníkové disky kolies a sivý lak. Tak ako na tejto Fabii Combi Edition.

Prvý automobil nesúci logo Škody síce vznikol až po roku 1925, keď došlo k zlúčeniu spoločnosti Laurin & Klement so Škodovými závodmi v Plzni, samotná história firmy z Mladej Boleslavi však siaha až do roku 1895. To znamená, že tento rok budú v škodovke oslavovať 120. výročie. Pri tejto príležitosti prezradilo nemecké zastúpenie automobilky, že Škoda pripraví k jubileu špeciálne edície. A zverejnilo aj zopár fotografií.

Podobný „tuning“ zasiahne okrem Fabie aj Rapid,... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia Edition 120 - 2015 Podobný „tuning“ zasiahne okrem Fabie aj Rapid, Octaviu a Yeti.

Týkať sa to má modelov Fabia, Rapid, Octavia a Yeti, ktoré budú obsahovať rozšírenú výbavu, ale aj niektoré špecifické prvky. Štandardom sa stanú extra hliníkové disky kolies, hmlové svetlá s prisvecovaním do zákrut a trojramenný volant s matným hliníkovým obložením. Pre Rapid je pripravené nové čalúnenie sedadiel a tmavé zadné okná. Yeti zas dostane odlišnú grafiku prístrojového panelu. Počítať môžeme aj so špecifickým sivým lakom a plaketami.

Okrem špeciálnych prvkov vybavenia, akými budú... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia Edition 120 - 2015 Okrem špeciálnych prvkov vybavenia, akými budú trojramenné volanty s matnými hliníkovými dekoráciami, dostanú zákazníci na výber aj zvýhodnené balíky výbav.

Ďalším bonusom pre zákazníkov sa stanú zvýhodnené doplnkové pakety s označením Komfort 120. Pre Octaviu to napríklad znamená ponuku bi-xenónových svetiel, vyhrievané sedadlá, automatickú klimatizáciu či dažďový senzor. Podľa nemeckého zastúpenia by na týchto balíkoch mali ušetriť zákazníci viac ako 2 500 eur. Výber motorizácie by nemal byť nijako obmedzený. Otázne zostáva zatiaľ len to, či budú série Edition dostupné len v Nemecku, alebo pre všetky trhy.

Vzhľadom na dôležitosť jubilea je ale málo pravdepodobné, že by sa ho Škoda rozhodla oslavovať lokálne a vynechať napríklad krajinu, kde má svoje korene. A z Česka to už na Slovensko naozaj nemá ďaleko. Tento rok však môžeme očakávať aj príchod ďalšieho modelu uvedeného pri príležitosti výročia. Zo Octavie RS by mala totiž vzniknúť špeciálna edícia k 40. jubileu vzniku slávnej rely škodovky – 130 RS.

Škoda Yeti Edition 120 - 2015
Škoda Yeti Edition 120 - 2015
+7Škoda Octavia Edition 120 - 2015

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Rapid #Škoda Fabia #Škoda Yeti #Škoda-Auto #Škoda Octavia #Edition
Články podľa značiek