Fabia Scout, Rapid Scout: Aj takto by mohli vyzerať

Nové malé kombi z Mladej Boleslavi priťahuje pozornosť rôznych ilustrátorov. Maďarský X-Tomi stvoril napríklad realistickú predstavu off-roadovo ladenej verzie Scout. A server skoda-news pridal aj Rapid Scout.

30.01.2015 06:00
debata (2)
Grafický „tuning“ Fabie Scout je výrazne... Foto: X-tomi design
Škoda Fabia Combi Scout - ilustrácia Grafický „tuning“ Fabie Scout je výrazne inšpirovaný prvkami väčšej Octavie Scout. Od reality teda nemusí byť ďaleko. Do série Fabia Scout totiž určite príde

Oba modely vychádzajú už zo známeho dizajnu sériových áut. Fabia Scout má za základ novú Fabiu Combi a Rapid verziu Spaceback. Exteriér Fabie Combi dopĺňa zvýšený podvozok a výrazné chrániče nárazníkov a podbehov. Nechýbajú ani mohutné oblúky blatníkov, strešné nosiče a panoramatická strecha. Zmeny sú pritom inšpirované Octaviou Scout, čo vidieť práve na dizajne predného nárazníka a tvare podbehových plastov.

Rapid Scout vychádza z verzie Spaceback. O jeho... Foto: skoda-news.cz
Škoda Rapid Spaceback Scout - ilustrácia Rapid Scout vychádza z verzie Spaceback. O jeho budúcnosti však nie je zatiaľ rozhodnuté, aspoň oficiálne.

Podobný recept uplatnil aj ilustrátor serveru auto-news na Rapide Spaceback. Aj keď v umiernenejšej forme. Chýbajú tu napríklad strešné nosiče a aj plasty na podbehoch majú subtílnejší dizajn. Predstava týchto dvoch noviniek nie je pritom odtrhnutá od reality. Najmä v prípade Fabie Combi Scout. Tá predsa existovala aj v predchádzajúcej generácii a ani samotná automobilka jej príchod, na rozdiel od Fabie RS, nepopiera.

Takže ak by sa objavila na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom, teda rok po svetovom debute tretej generácie Fabie, nebolo by to až také veľké prekvapenie. S Rapidom Spaceback Scout to môže byť o čosi zložitejšie, aj keď server skoda-news tvrdí, že jeho príchod je takmer istý. Najskôr však dostanú prednosť športové verzie Fabia Monte Carlo a Rapid Monte Carlo, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstavia už o pár týždňov na ženevskom autosalóne. Samozrejme, spolu s najväčšou novinkou – Škodou Superb.

Škoda Fabia Combi Scout - ilustrácia
Škoda Fabia Combi Scout - ilustrácia
+1Škoda Rapid Spaceback Scout - ilustrácia

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Scout #Škoda Rapid Spaceback #Škoda-Auto #Škoda Fabia Combi #Škoda Fabia Scout #Škoda Rapid Scout
Články podľa značiek