Mitsubishi privezie do Ženevy plug-in hybridný crossover

Ženevský autosalón sa začína už o pár týždňov. Svoje želiezko do ohňa priloží aj Mitsubishi, ktoré v súčasnosti v Európe príliš neexceluje. Zaujať chce plug-iun hybridným konceptom crossoveru.

30.01.2015 16:00
Mitsubishi PHEV Concept - 2015 Foto:
Zatiaľ nepoznáme ani len názov tohto konceptu. Isté je, že bude mať predný náhon a plug-in hybridnú sústavu, s ktorou Mitsubishi ráta do viacerých modelov než len do Outlanderu PHEV.
debata (1)

Mitsubishi o novom koncepte zatiaľ veľa neprezradilo. K dispozícii sú len prvé počítačové ilustrácie. A z nich je zrejmé, že pôjde o crossover. Prívlastok PHEV zas prezrádza, že ho bude poháňať elektromotor napájaný buď z batérií, alebo generátora poháňaného spaľovacím motorom. Napokon, Mitsubishi už má vo výrobe svoj Outlander PHEV, takže sa zdá, že s touto technológiou počíta aj v ďalších modeloch.

Silueta prezrádza príslušnosť k triede... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi PHEV Concept - 2015 Silueta prezrádza príslušnosť k triede kompaktných crossoverov.

Rozdiel v porovnaní s Outlanderom bude spočívať v tom, že ženevský koncept bude mať poháňanú len prednú nápravu, a teda použije jediný elektromotor. Mitsubishi tvrdí, že koncept možno chápať ako predzvesť budúceho smerovania Mitsubishi v oblasti plug-in hybridných a elektrických technológií s pohonom 2WD. Zároveň upozorňuje na odvážny dizajn, ktorý by mal sprevádzať budúce generácie modelov od tohto výrobcu.

Zdá sa, že dizajn bude takmer na nerozoznanie... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi XR-PHEV Zdá sa, že dizajn bude takmer na nerozoznanie od konceptu Mitsubishi XR-PHEV, ktorý predstavila japonská automobilka na tokijskom autosalóne už v roku 2013.

Má to však jednu chybičku krásy. Novinka, prezentovaná ako svetová premiéra, sa až príliš nápadne podobá na tokijský koncept Mitsubishi XR-PHEV z roku 2013. Aj ten poháňala plug-in hybridná sústava s elektromotorom a preplňovaným benzínovým motorom s objemom len 1,1 litra. Zdá sa teda, že ženevská premiéra bude len evolúciou pôvodného tokijského konceptu, najmä v oblasti pohonu, ktorý by už mohol mať bližšie k sériovej výrobe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #plug-in hybrid #Mitsubishi #elektromobil s predĺženým dojazdom #autosalón Ženeva 2015 #Mitsubishi XR-PHEV #PHEV
Články podľa značiek