Infiniti QX30 Concept: Okrem hatchbacku príde aj crossover

Z nového kompaktného Infiniti Q30 sa má stať aj atraktívny crossover. Konkurovať bude najmä Mercedesu GLA. Napokon použije jeho platformu.

10.02.2015 12:00
Infiniti QX30 Concept - 2015 Foto:
Nový crossover bude kombinovať športové línie kupé s prvkami typickými pre terénne autá. Vzhľadom na platformu MFA od Mercedesu môžeme očakávať aj pohon oboch náprav.
debata

Infiniti chce zvýšiť svoj trhový podiel v Európe. Na to však nutne potrebuje kompaktný hatchback. Ten predstavilo vo forme štúdie Q30 Concept už v roku 2013 na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a momentálne finišuje s prípravou sériovej výroby, ktorá sa má rozbehnúť v polovici tohto roka v britskom Sunderlande. Ročne chce Infiniti predať v Európe až 60 000 kusov. Q30 však neostane samo.

Na marcovom autosalóne v Ženeve ukáže Infiniti nový crossover QX30 postavený na jeho základe. Zatiaľ len vo forme konceptu. Už dnes však vieme, že tak ako Q30 bude aj QX30 využívať platformu MFA od Mercedesu, presnejšie z Mercedesu triedy A, čo je výsledkom dohody medzi alianciou Renaul-Nissan, kde Infiniti patrí, a nemeckého koncernu Daimler Chrysler.

Kým Q30 to bude mať namierené proti „sesterskému“ Áčku, BMW radu 1 a Audi A3, QX30 vytvorí alternatívu k Mercedesu-Benz GLA, BMW X1 a Audi Q3. Jeho podobu naznačí práve ženevský koncept. Zatiaľ si však musíme vystačiť s jedinou snímkou zachytávajúcou zadnú časť štúdie. Automobilka o nej tvrdí, že bude kombinovať krivky športového kupé s drsným vzhľadom terénnych áut. Ďalšie informácie zverejní Infiniti počas premiéry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Infiniti #Infiniti Q30 #autosalón Ženeva 2015 #Infiniti QX30
Články podľa značiek