VW Transporter T6 2016: Prvá skica je tu

Novú generáciu jedného z najúspešnejších úžitkových áut predstaví Volkswagen už v polovici apríla. Hoci novinka nesie názov Transporter T6, pôjde len o výraznú modernizáciu té-päťky.

24.03.2015 16:00
VW Transporter T6 - 2016 Foto:
Rozmery T6 sa nemajú líšiť od predchodcu. Nová bude najmä predná časť. Tú však jediná oficiálna skica neukazuje.
debata

Šiesta generácia Volkswagenu T6 bude mať opäť široký zásah – od úžitkových verzií cez osobnú Caravelle, luxusný Multivan až po obytnú legendu California. Predstaví sa už v apríli a tak Volkswagen zverejnil prvú oficiálnu skicu. Bohužiaľ, len zadný pohľad. Najviac noviniek sa totiž bude skrývať vpredu, keďže VW T6 bude zásadnou modernizáciou predchádzajúcej generácie. Určitú predstavu o dizajne nám však poskytli štúdie Tristar, eT Concept či VW e-co- Motion.

Základné rozmery auta sa meniť nemajú. Dizajnové retuše budú sprevádzať zmeny pod kapotou. Tu by sa mali objaviť úspornejšie agregáty, zväčša TDI. Pre Multivan sa vraj dokonca počíta s biturnom 2,0 Bi-TDI s výkonom 176 kW. Na palube by sa malo objaviť multimediálne rozhranie s dotykovou obrazovkou. Nič viac k novému T6 však Volkswagen zatiaľ neprezradil. Ďalšie informácie odhalí počas statickej prezentácie, ktorá prebehne 15. apríla. Úplne novú generáciu môžeme očakávať až s príchodom Transporteru T7 približne za päť rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW T6 #VW Transporter
Články podľa značiek