BMW Urban Cross: Nové mini SUV z Mníchova príde v roku 2017

BMW rozšíri ponuku SUV nielen smerom nahor, kde sa očakáva príchod ultraluxusného modelu X7, ale aj opačným smerom. Pod súčasným BMW X1 sa objaví základný kompaktný crossover Urban Cross.

16.04.2015 16:00
BMW Urban Cross Foto:
BMW Urban Cross využije platformu Mini, na ktorej už stojí súčasné BMW 2 Sport Tourer. To znamená aj použitie 3-valcových motorov s objemom 1,5 litra.
debata (1)

Novinka v rodine crossoverov využije platformu UKL, dobre známu z modelov Mini alebo BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer. To znamená naprieč uložené motory a predný náhon. K dispozícii bude, samozrejme, aj štvorkolka. Rozmerom tesne nad hranicou štyroch metrov sa Urban Cross zaradí pod súčasné BMW X1, ktoré má na dĺžku 4 477 mm. Potvrdená je karoséria s tromi aj piatimi dverami a siluetou kupé. Doplní tak mníchovské portfólio kupé-SUV, kde má dnes BMW modely X4 a X6.

Športovo orientovanému dizajnu padnú za obeť úžitkové vlastnosti. Pod výklopným zadným vekom má byť maximálne 330 litrov pre batožiny. V takejto podobe si Urban Cross zasúťaží na trhu napríklad s Nissanom Juke. Pod kapotou sa očakávajú motory známe z Mini a BMW 2 Sport Tourer, teda najmä preplňované 3-valce s objemom 1,5 litra a väčšie 4-valce. Vylúčený nie je ani hybrid. Novinka by sa mala dostať na trh v roku 2017. Skloňuje sa aj názov BMW 1 Sport Cross.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #crossover #BMW Urban Cross
Články podľa značiek