Volvo XC90 Lounge Console: Švédske SUV má len tri sedadlá

V Šanghaji ukázalo Volvo cestu, ako dostať do auta ešte viac luxusu. Za obeť ale padlo sedadlo spolujazdca.

22.04.2015 12:00
debata
Základom verzií Excellence aj Lounge Console sa... Foto: Volvo
Volvo XC90 Excellence Základom verzií Excellence aj Lounge Console sa stanú najvýkonnejšie modifikácie XC90, vrátane plug-in hybridu T8.

Švédi predstavujú v Šanghaji hneď dve nové verzie luxusného SUV XC90. A ide priamo o vrchol ponuky. Verzia Excelence chce priniesť posádke viac pohodlia tým, že jej interiér je vybavený len štyrmi sedadlami. To prináša viac komfortu posádke vzadu, ktorá môže počítať s plnohodnotnými kreslami vybavenými vyhrievaním, ventilovaním aj masážou. Volvo tiež sľubuje viac miesta na nohy aj keď nevysvetľuje, ako to dosiahlo. Pravdepodobne posunulo sedadlá viac vzad.

Verzia Excellence má v interiéri len štyri... Foto: Volvo
Volvo XC90 Excellence Verzia Excellence má v interiéri len štyri sedadlá. To prináša zadným cestujúcom viac komfortu. Nechýba ventilovanie, vyhrievanie ani masážna funkcia.

V Excellence nechýba chladený bar s krištáľovými pohármi známej sklárne Orrefors, výklopné stolíky a tiež držiaky na nápoje, ktoré môžu chladiť či ohrievať. Dvojica zadných pasažierov sa môže oddávať zábave vďaka dvojici displejov na operadlách predných sedadiel a výkonnej audiosústave Bower & Wilkins. O to viac, že akustický komfort zvyšuje sklenená stena oddeľujúca kufor od interiéru a špeciálne pneumatiky Pirelli PNCS s vnútornou penou potlačujúcou hluk.

Verzia Launge Console nemá sedadlo spolujazdca.... Foto: Volvo
Volvo XC90 Lounge Concept Verzia Launge Console nemá sedadlo spolujazdca. Nahrádza ho špeciálny multifunkčný box. Vytvoriť z neho možno opierku na nohy, stolíka alebo 17-palcový monitor.

Zákazníci budú mať na výber extra jemné kožené čalúnenie v svetlom odtieni Blond alebo čierne Charcoal. Tam však švédska predstava o dokonalom luxuse zďaleka nekončí. Volvo išlo ešte ďalej. Kým však verzia Excelence je pripravená do výroby do konca tohto roku, verzia označená prívlastkom Lounge Console je zatiaľ konceptom. Ten spočíva v odstránení sedadla spolujazdca a jeho nahradením špeciálnym boxom, ktorý plní viacero funkcií.

Pre dámy nechýba ani schránka na šperky. Foto: Volvo
Volvo XC90 Lounge Concept Pre dámy nechýba ani schránka na šperky.

Môže z neho byť pohodlná opierka na nohy aj s odkladacím priestorom na topánky, samozrejme pre pravého zadného pasažiera v „prezidentskom kresle“, ktorý je najdôležitejším členom posádky. Jediným stlačením tlačidla sa môže sedadlo spolu s boxom prestaviť do lôžkovej úpravy. Box sa však ľahko zmení aj na pracovný stolík či monitor s uhlopriečkou až 17 palcov. Pre dámy je pripravená integrovaná a uzamykateľná schránka na šperky či kozmetiku a k tomu mejkapové zrkadlo.

Ostatné prvky si Lounge Console požičalo z verzie Excellence. Pochopiteľne, v takejto podobe odvezie luxusné švédske SUV maximálne troch ľudí. Volvo teraz čaká na reakcie publika, najmä toho čínskeho, ktoré je priam posadnuté priestorom a komfortom na zadných sedadlách. Ak sa koncept stretne s pozitívnym ohlasom, sériovej produkcii nič nebráni. Nová verzia bude dostupná pravdepodobne len prostredníctvom internetu, teda formou, ktorou sa má dosť k zákazníkom aj XC90 Excellence.

Volvo XC90 Excellence
Volvo XC90 Excellence
+15Volvo XC90 Excellence

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Volvo XC90 #autosalón Šanghaj 2015 #Volvo XC90 Lounge Console #Volvo XC90 Excellence
Články podľa značiek