Renault pripravuje vlastnú luxusnú divíziu

Citroën má luxusnú líniu DS, Ford zasa Viganale a Mercedes-Benz začína s Maybachom. Luxusné verzie svojich modelov však chystá aj Renault. Pod značkou Initiale Paris.

24.04.2015 08:08
Renault Foto:
Renaulty z luxusnej línie Initiale Paris majú byť od zvyšku konfekcie odlíšené nielen výbavou ale aj vizuálne.
debata (3)

S rovnakou stratégiou luxusnej divízie ako Ford, či Citroën už čoskoro narukuje aj Renault. Do médií totiž prenikli informácie o chystaných vrcholných verziách jednotlivých modelových radov, ktoré ponesú označenie Initiale Paris. Zatiaľ nepôjde o samostatnú značku ako v prípade línie DS a značky Citroën, ale o akési vyšperkované verzie jednotlivých modelov Renaultu s niektorými výbavovými prvkami, ktoré nebudú v konfekčných verziách dostupné. O zámere vytvorenia luxusnej divízie hovorí Renault už dlhšie a jej predzvesťou bola aj štúdia Initiale Paris Concept z roku 2013 ukazujúca luxusnú verziu pripravovaného crossoveru Espace.

Podľa predstaviteľov značky sa ako prvé na trhu objavia luxusné verzie modelov Clio a Espace, nasledovať však budú ďalšie. Jedinými, ktoré sa verzií Initiale Paris nedočkajú , sú pochopiteľne Kangoo a ostatné pracovné dodávky. Označenie vrcholnej výbavy Initiale používal Renault aj v nedávnej minulosti, tentoraz však má ísť o výraznejšie odlíšené verzie nielen v oblasti výbavy, ale aj vzhľadu karosérie. Kedy sa prvé verzie Clio a Espace Initiale Paris objavia na trhu, Renault zatiaľ nešpecifikoval.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault
Články podľa značiek