Suzuki zvoláva 2 000 000 áut. Problémom je štartér

Suzuki má na domácom japonskom trhu problém. Do servisu musí ísť najväčší počet vozidiel v jej histórií. Či sa „zvolávačka“ dotkne aj Európy, nie je zatiaľ známe.

24.04.2015 16:00
Suzuki - logo Foto:
Suzuki čelí najväčšej zvolávacej akcie vo svojej histórii. Našťastie, problém zatiaľ zostáva za hranicami Japonska.
debata

V prípade japonskej automobilky Suzuki ide o jej najväčšiu zvolávaciu akciu v histórii. Týka však primárne domáceho trhu, kde sa z dvoch miliónov postihnutých áut nachádza 1,9 milióna. Dôvodom sú možné problémy so štartérom. Suzuki už pre rovnaký problém koncom marca zvolalo do servisov 168 000 vozidiel. Reagovalo tak na správy o tom, že štartéry v niektorých modeloch začali horieť, alebo z nich vychádzal dym.

Podľa dostupných informácií sa tieto problémy objavili iba v Japonsku a nedošlo pri nich k žiadnym zraneniam. Medzi zvolávané modely patria mimo iné aj Chevrolet Cruze, ktorý Suzuki vyrába pre americký koncern General Motors. Japonská automobilka odmietla odhadnúť, aký dosah bude mať zvolanie vozidiel na jej finančné výsledky. Podľa vyjadrení slovenského zastúpenia Suzuki, nemá importér žiadne informácie o tom, že by sa problém týkal áut predávaných u nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #zvolávacia akcia #štartér
Články podľa značiek