Mini vystrkuje rožky. Prichádza v ostrej verzii John Cooper Works

Nové Mini John Cooper Works opäť láka mixom vizuálnej príťažlivosti a výkonov, ktoré by ste od auta ako Mini snáď ani nečakali.

12.05.2015 11:56
Mini John Cooper Works Foto:
Nové Mini JCW profituje z upraveného podvozku s viacprvkovou nápravou vzadu. Brzdy dodala spoločnosť Brembo.
debata

Urobiť z roztomilého auta raketu na kolesách je osvedčený recept, ktorého sa značka Mini pri stavbe verzií John Cooper Works drží úspešne už niekoľko rokov. Iný postup nečakajte ani pri najnovšej generácii tejto verzie. Nové Mini John Cooper Works zaujme prepracovaným bodykitom (aerodynamickými úpravami karosérie), ktorého úlohou nie je len zaujať, ale predovšetkým stabilizovať auto a chladiť všetky potrebné agregáty pri vysokých rýchlostiach. Pod kapotou Mini JCW totiž pracuje prepĺňaný benzínový štvorvalec 2.0 Twin Turbo naladený na max. výkon 170 kW/231 k dostupný v rozsahu od 5200 do 6000 otáčok. Okrem toho je agregát aj dostatočne pružný a svoje maximum 320 Nm zo seba vydá od 1250 až do 4800 otáčok (okrem prepĺňania aj zásluhou variabilného časovania a zdvihu ventilov známymi pod skratkami Valvetronic a Double Vanos).

O efektné výjazdy zo zákrut sa stará predný... Foto: Mini
Mini John Cooper Works O efektné výjazdy zo zákrut sa stará predný diferenciál s elektronickou uzávierkou.

Mini John Cooper Works vychádza v ústrety aj zákazníkom prahnúcim po automatických prevodovkách a okrem šesťstupňového manuálu ponúka aj šesťstupňovú automatickú prevodovku Steptronic sports s manuálnym režimom a radením pomocou tlačidiel na volante. S ňou sa auto dostane z 0 na 100 km/h dokonca rýchlejšie, než s manuálnou prevodovkou (6,1 vs. 6,3 s). Maximálna rýchlosť Mini JCW je 246 km/h. Napriek týmto výkonom je podľa automobilky kombinovaná spotreba verzie JCW veľmi rozumných 6,7 l/100 km.

O tepelnú pohodu v kabíne sa stará dvojzónová... Foto: Mini
Mini John Cooper Works O tepelnú pohodu v kabíne sa stará dvojzónová klimatizácia. Nové prevodovky Mini JCW sú ľahšie než u predchodcu.

Štandardne kúpite Mini JCW na 17-palcových zliatinových diskoch, k dispozícii sú však aj disky s priemerom 18 palcov. V oboch prípadoch však ukrývajú vetrané kotúčové brzdy Brembo, ktoré boli vyvíjané a optimalizované pre použitie aj na okruhoch.

Mini John Cooper Works
Mini John Cooper Works
+12Mini John Cooper Works
debata chyba
Viac na túto tému: #Mini John Cooper Works
Články podľa značiek