Nový Renault Mégane predstavia na jeseň. Trúfne si aj na Golf

Renault Mégane štvrtej generácie má premiéru doslova za rohom. Predstavia ho na jeseň. A keďže tá minulá patrila Parížu, novinka sa ukáže na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

25.05.2015 16:00
Renault Mégane Foto:
Nová generácia Mégane sa predstaví po siedmich rokoch. Renault si dobre uvedomuje, že to mať ľahké nebude.
debata (3)

Súčasná, tretia generácia Renaultu Mégane bola predstavená v roku 2008. A hoci počas svojho života absolvovala viacero faceliftov, posledný dokonca len minulý rok, je najvyšší čas na zmenu. To aj preto, že hoci Mégane III sa snažil vyžehliť pošramotenú povesť svojho predchodcu, celkom sa mu to nepodarilo. Zákazníci sa oň veru netrhali. Na ikony ako Golf, Focus či Astra jednoducho nikdy nestačil. Zmeniť to má ambiciózna štvrtá generácia.

To, kedy sa však ukáže, nebolo zatiaľ zrejmé. Vzhľadom na pomerne dlhé generačné cykly Renaultu by nikoho neprekvapilo, ak by to bolo až v roku 2016. Lenže dnes už vieme, že Mégane štvrtej generácie príde skôr. Má sa stať hlavnou hviezdou Renaultu na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Prezradil to priamo šéfdizajnér francúzskej automobilky a člen najužšieho vedenia Renaultu Lauren Van Den Acker na autosalóne v Dillí, kde Renault promoval malé SUV Kwid.

Nový Mégane to však rozhodne nebude mať ľahké. Uvedomuje si to aj Van Den Acker. „Ide o veľmi konkurenčný segment trhu, a tak budeme musieť bojovať Golfom či Peugeotom 308. Nový Mégane bude preto veľmi zmyselné, sexy a atraktívne pôsobiace auto so všetkými technológiami, ktoré sú obvyklé v tejto triede.“ Mégane postavia na novej platforme CMF, ktorú už dnes využíva napríklad Nissan Pulsar alebo aj SUV Qashqai či nový Renault Kadjar.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Mégane #autosalón Frankfurt 2015
Články podľa značiek