Citroën C6 dostane nástupcu. Ale s logom DS

Výroba neúspešnej vlajkovej lode Citroënu, modelu C6, sa skončila už v roku 2012. Podľa najnovších informácií sa predsa len chystá jej nástupkyňa. Nepôjde však o Citroën. Koncern PSA zaradí novú luxusnú limuzínu pod krídla značky DS.

03.06.2015 18:00
debata
Nová vlajková loď by mala byť dizajnovo... Foto: Citroën
Citroën Divine DS Nová vlajková loď by mala byť dizajnovo inšpirovaná parížskou štúdiou Divine.

Od roku 2012 je najluxusnejším modelom Citroënu sedan a kombi C5. Projekt pôvodnej vlajkovej lode s označením C6 sa skončil napriek originálnemu dizajnu a neskutočnému komfortu hydropneumatického podvozku fiaskom. Posledné kusy zišli z výrobných liniek už pred troma rokmi. Koncern PSA to však vo vyššej strednej triede nechce zabaliť. Pripravuje novú vlajkovú loď, tentoraz však pod krídlami značky DS, ktorá sa vlani odtrhla od materského Citroënu.

Novinka by mala vychádzať z futuristického konceptu Divine DS, ktorý predstavila automobilka na vlaňajšom autosalóne v Paríži. Išlo však o luxusný hatchback a tak je najpravdepodob­nejšie, že štúdia určí len dizajnérsky štýl. V sériovej podobe by malo ísť o sedan alebo liftback, tak ako velí tradícia. Bližšou inšpiráciou by preto mohli byť koncepty Numero 9 a Metropolis, ktoré sa predstavili v Pekingu a v Šanghaji.

To môže naznačovať, že nový veľký model postavený na platforme MQB a dĺžkou na hranici piatich metrov by mohol byť určený najmä pre teritórium Číny, kde je dnes DS už dobre zavedenou značkou. Šušká sa o použití výhradne 4-valcových motorov a plug-in hybride. Snaha konkurovať v Európe prémiovým Mercedesom, BMW, Audi, Volvám, Jaguarom či japonskému Lexusu by totiž nemusela dopadnúť dobre. To si v PSA na základe skúseností iste uvedomujú veľmi dobre.

Citroën Divine DS
Citroën Divine DS
+27Citroën Divine DS

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Citroën C6 #Citroën Divine #DS
Články podľa značiek