Alfa Romeo Giulia: Talianska kráska ukázala interiér

Priaznivci Alfy Romeo sú vo vytržení. Slávna talianska automobilka len pred pár dňami ukázala svoju novú vlajkovú loď Giulia. A to hneď v špičkovej verzii Quadrifoglio Verde. Lenže interiér zostal tajomstvom.

15.07.2015 14:00
debata
Nový športový sedan sa bude môcť pochváliť... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia - 2016 Nový športový sedan sa bude môcť pochváliť emocionálne stvárneným interiérom, ktorého kvalita by nemala byť ďaleko od prémiovej nemeckej konkurencie.

Nová Giulia je viac než len novým modelom. Je to veľký reštart značky a prísľub návratu na mapu prémiových výrobcov, z ktorej sa Alfa vytratila po ukončení výroby modelov 166 a 159. To, že pôjde o krásny športový sedan, vieme už od minulého týždňa, keď talianska značka prvýkrát ukázala exteriér svojej novinky. A to hneď v špičkovej verzii Quadrifoglio Verde. Lenže interiér ostal zahalený tajomstvom. Až dodnes.

Klasický prístrojový panel nahradí virtuálny... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia - 2016 Klasický prístrojový panel nahradí virtuálny kokpit.

Na svetlo sveta totiž prenikli už aj prvé oficiálne snímky kabíny. A vyzerá dobre. Pochopiteľne, opäť sa pozeráme na najvýkonnejšiu verziu vyšperkovanú perforovaným koženým čalúnením, alkantarou a množstvom hliníka či karbónu. Základné črty budú však zhodné s bežnými Giuliami. Očakávať tak môžeme horizontálne členenie palubovky, kruhové prieduchy ventilácie aj virtuálny prístrojový panel. Ďalší displej dostane funkciu rozhrania ovládaného buď dotykom, alebo kruhovým ovládačom s touchpadom.

Multimediálne rozhranie bude možné ovládať... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia - 2016 Multimediálne rozhranie bude možné ovládať dotykom aj kruhovým ovládačom s touchpadom.

Za zmienku stojí aj multifunkčný volant so štartovacím tlačidlom. Ten zároveň prezrádza, že Giulia dostane adaptívny tempomat s udržiavaním bezpečnej vzdialenosti. Čo chýba, je klasická ručná brzda. Na jej mieste však nájdeme volič jazdných režimov, upravujúci charakteristiky motora, prevodovky, podvozku či riadenia. Giulia bude definitívne odhalená na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, kde uvidíme jej základné verzie a možno už aj verziu kombi.

Alfa Romeo Giulia - 2016
Alfa Romeo Giulia - 2016
+4Alfa Romeo Giulia - 2016
Alfa Romeo Giulia -2016
Alfa Romeo Giulia -2016
+4Alfa Romeo Giulia -2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alfa Romeo #Alfa Romeo Giulia
Články podľa značiek