Citroën C-Quatre: Nový lacný sedan pre Čínu sa odhaľuje

Citroën boduje v Číne najmä lacným sedanom C-Quatre. Darí sa mu tu už od roku 2009. Teraz dozrel čas na zmenu. Ilustrácie ukazujú, že nepôjde len o C4 s prilepeným kufrom.

16.07.2015 14:00
Citroën C-Quatre - 2017 Foto:
Lacný čínsky sedan dostane staršiu platformu PF2, no novým dizajnom by sa mal posunúť výrazne vpred.
debata (2)

Pamätáte sa na Citroën C4 sedan? Áno, tento derivát odvodený z minulej generácie francúzskeho hatchbacku sa uchádzal o priazeň aj v Európe. Neúspešne. Na starom kontinente sa z neho stal totálny prepadák. O Číne to však neplatilo. Pod názvom C-Quatre sa vypracoval do pozície čínskeho bestselleru a jedeného z najpredávanejších modelov celej skupiny PSA. Aj preto z tohto nie príliš foremného hatchbacku s „prilepeným“ kufrom vznikol „allroad“ Cross či dokonca športovo ladená verzia VTS s ostrým štvorvalcom 2,0 VTi.

Vyzerá to tak, že nový C-Quatre nebude už len... Foto: Citroën
Citroën C-Quatre - 2017 Vyzerá to tak, že nový C-Quatre nebude už len hatchbackom s „prilepeným“ kufrom, ale úhľadným sedanom.

Je len logické, že francúzska automobilka pripravuje so svojím čínskym partnerom Dongfeng druhú generáciu C-Quatre. Predstaviť by sa mala začiatkom budúceho roka, čo výrobca avizuje prvými oficiálnymi ilustráciami. Tentoraz to však vyzerá na celkom pekné auto, vyvíjané hneď od počiatku ako sedan. Frustrujúce línie pôvodného lacného derivátu C4 sú jednoducho preč. Moderná technika sa však neočakáva. C-Quatre má totiž zostať lacnou alternatívou, inak by si liezol do kapusty s novším čínsky sedanom C4 L, ktorý je pre zmenu upravenou súčasnou generáciou C4.

Interiér bude vyznávať jednoduchosť a funkčnosť. Foto: Citroën
Citroën C-Quatre - 2017 Interiér bude vyznávať jednoduchosť a funkčnosť.

A možno, že Citroen urobí vo svojej čínskej ponuke poriadok a novinkou nahradí hneď niekoľko áut. Okrem C-Quatre a C4 L by ste totiž v čínskych dílerstvách mohli nájsť aj ďalší cenovo orientovaný sedan C-Elisé, dobre známy aj z Európy, ako dvojička Peugeotu 301. V každom prípade bude novinka stáť na staršej platforme PF2, kým európska ponuka PSA už prechádza na ľahkú modulárnu platformu EMP2. Zatiaľ nie je zrejmé, či by mal C-Quatre šance na príchod do Európy, no vylúčené to nie je. S určitými úpravami by mohol nahradiť práve lacné sedany C-Elysée a Peugeot 301.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Citroën C-Quatre
Články podľa značiek