Renault plánuje ďalší crossover. Menší než Captur

Úspech Capturu a pozitívne reakcie na Kadjar či veľký Espace povzbudili Renault k vývoju ďalšieho crossoveru. Tentoraz menšieho, ako je Captur. Nemýľte si ho však s „indickým“ Kwidom.

21.07.2015 14:00
Renault Captur Concept - 2011 Foto:
Nový crossover bude stáť medzi miniatúrnym Kwidom a väčším Capturom.
debata

Správy o pripravovanej novinke zverejnil nemecký magazín Auto Bild. A nemusí byť ďaleko od pravdy. Renaultu sa totiž s crossovermi darí. Captur znamenal pre francúzsku značku veľkú vzpruhu a sľubne sa vyvíja aj predaj väčšieho SUV Kadjar či avantgardného Espace. Teraz by chcel priviesť na svet crossover, ktorý by v hierarchii stál pod Capturom. Malo by teda ísť o čisto mestský model s väčšou svetlou výškou, no každopádne bez pohonu oboch náprav.

Základom sa má stať platforma Value Up, ktorá... Foto: AutoExpress
Renault Value Up Základom sa má stať platforma Value Up, ktorá sa predstavila tento rok v podobe konceptu. ideového nástupcu slávneho Renaultu 5. To znamená dĺžku okolo 3,9 metra.

Podľa nemeckého zdroja bude mať na dĺžku približne 3,9 metra, čo je až o 20 centimetrov menej v porovnaní s jeho väčším súrodencom. V tomto údaji sa zároveň skrýva aj odpoveď na otázku, či nepôjde len o európsky derivát ultrakompaktného crossoveru Kwid, ktorý Renault predstavil nedávno v Indii. Nie je to možné. Kwid postavený na platforme CMF-A a s dĺžkou len 3,6 metra ostane pravdepodobne čisto ázijskou záležitosťou. Základom novinky sa má stať platforma Value Up.

Tú sme, mimochodom, spomínali v januári v súvislosti s rovnomenným prototypom, inšpirovaným slávnym Renaultom 5. Ten by sa mal v sériovej podobe vrátiť najskôr v roku 2017, pričom sa dĺžkou 3,8 metra postaví presne medzi Twingo a Clio. Takže základ je jasný. Pod kapotou by sa tak mali objaviť litrové trojvalce Tce, prípadne diesel 1,5 dCi. Vylúčená vraj nie je ani ostrá verzia R.S., ktorá by mala ponúknuť až 200 koní (147 kW).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Kwid #Renault Captur #Renault Value Up
Články podľa značiek