Lada 4x4 oslavuje špeciálnou edíciou Elbrus Edition

Automobilka Lada pripravila špeciálnu edíciu svojho modelu 4x4. Verzia Elbrus Edition je pripomienkou expedície Ladou 4x4 na najvyšší vrch pohoria Kaukaz.

27.07.2015 20:05
Lada 4x4 Foto:
Lada pripravila ďalšiu edíciu nesmrteľného modelu 4x4.
debata (1)

Lada Niva sa už na trhu síce predáva len pod názvom Lada 4×4, no ani to nebráni výrobcovi v tom, aby ju propagoval rovnako intenzívne ako za jej starých dobrých čias. Jednou z akcií zvýrazňujúcich mimoriadne terénne schopnosti Nivy bola tohtoročná expedícia na najvyššiu horu Kaukazu – Elbras. Počas nej sa dostali dva exempláre Lady 4×4 až do nadmorskej výšky 3800 metrov nad morom (hora je vysoká 5642 m. n. m., na jej vrchol však pokračovali členovia expedície pešo). Niva si však pamätá aj expedíciu do Tibetu, kedy sa dostala až do nadmorskej výšky 5726 m.

Špeciálne "Nivy" si môžu... Foto: Lada
Lada 4x4 Špeciálne "Nivy" si môžu zákazníci vybrať v troch zákazkových lakoch.
Okrem 16-palcových zliatinových diskov spoznáte... Foto: Lada
Lada 4x4 Okrem 16-palcových zliatinových diskov spoznáte Ladu Elbrus Edition aj podľa tohto loga.

Určite nie je bez zaujímavosti, že na horu Elbrus sa vybrali len mierne upravené sériové kusy. Dostali nové nárazníky zvyšujúce nájazdové uhly, väčšie pneumatiky, navijáky a posilnenú svetelnú výbavu. Inak šlo o autá, ktoré si môžu kúpiť aj bežní zákazníci.

Tieto exempláre sa tento rok vybrali na horu... Foto: Lada
Lada 4x4 Tieto exempláre sa tento rok vybrali na horu Elbrus.

Pri príležitosti tejto expedície sa na trh dostáva Lada 4×4 Elbrus Edition so špeciálnymi 16-palcovými diskami kolies, iným čalúnením kabíny a novými voliteľnými lakmi karosérie (červený, olivový, čierny). Nechýba ani logo na C-stĺpiku karosérie. Na pohon auta slúži štandardný benzínový štvorvalec 1.7i naladený na max. výkon 61 kW/83 k.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada 4x4
Články podľa značiek