K hybridom prejde aj Renault Sport

Hybridným pohonom podľa všetkého patrí budúcnosť. Okrem úsporných verzií si však táto technológia nájde aj cestu do vyslovene športových modelov.

06.08.2015 09:44
Renault Sport Foto:
Renault Sport sa v budúcnosti spoľahne na hybridné systémy pohonu. Bez pomocného elektromotora bude pokorenie emisných limitov takmer nemožné.
debata

Predstavitelia športovej divízie Renault Sport priznali, že hybridné systémy (spojenie spaľovacieho motora a elektromotora) predstavujú veľmi reálnu cestu, ako si poradiť s prísnymi emisiami aj pri športových modeloch. Momentálny trend downsizingu jedného dňa narazí na svoje hranice a vývoj pohonných jednotiek sa bude musieť ubrať iným smerom. A práve spojenie malého prepĺňaného motora a relatívne výkonného elektromotora môže podľa spoločnosti Renault Sport vyriešiť tento problém. Francúzski konštruktéri sú však realisti a podľa ich tvrdenia bude hybridný systém schopný poháňať športové Renaulty dôkladne pripravený až za 5 prípadne 10 rokov. Dovtedy ostanú pri konvenčných metódach boja s emisiami pri zachovaní potrebných výkonov a dynamiky sériových modelov divízie Renault Sport.

Hybridné technológie vyvinuté sú, problémom... Foto: Renault Sport
Renault Sport Hybridné technológie vyvinuté sú, problémom zatiaľ ostáva ich cenová dostupnosť pre konvenčné modely.

Renault myslí na hybridné systémy už dlhší čas a vďaka angažovanosti v seriáli Formula E (elektrické monoposty) neustále pracuje nielen na samotných elektromotoroch, ale aj ich efektivite a vývoji akumulátorov. Ak sa budú dať technológie použité vo Formuli E použiť aj pre sériové modely, prvý hybridný model s logom Renault Sport môže prísť na trh ešte skôr ako za päť rokov. Ako sa však vyjadrili predstavitelia spoločnosti, nejde ani tak o vývoj technológie, ako jej cenovú dostupnosť. Ľahké a obratné hybridné auto totiž postaviť vedia, nesmie byť však príliš drahé.

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault
Články podľa značiek