Kia potvrdila vývoj športového modelu

Predstavitelia automobilky Kia potvrdili vývoj nového športového modelu značky. Skôr ako o päť rokov však nepríde.

07.08.2015 07:42
Kia Foto:
Kia svoje ambície na športový model ukázala štúdiou GT4 Stinger. Je možné, že novinka bude koncepčne zhodná práve s týmto autom.
debata

Priaznivci kórejskej značky Kia sa môžu tešiť, automobilka totiž vyvíja ďalší model značky. A nejde o žiadny nudný rodinný hatchback, či sedan, svoje úsilie tentoraz zamerala na vyslovene okrajový segment – čistokrvný športový model. Predstavitelia značky zatiaľ neprezradili, s akou koncepciou sa auto ukáže, s veľkým predpokladom však pôjde o model s klasickou koncepciou pozdĺžne uloženého motora vpredu a zadným náhonom. V segmente športových áut ide často o dobré rozloženie hmotnosti, trakciu a imidž, plnohodnotná predokolka by tak nemusela klientov uspokojiť. Vylúčený však nie je ani hybridný pohon kombinujúci spaľovací motor a elektromtor, splniť emisné normy v roku 2020 totiž nebude nič jednoduché.

Kia koketovala so segmentom športových áut už... Foto: Kia
Kia Kia koketovala so segmentom športových áut už na konci deväťdesiatych rokov. Toto bola Kia Elan (licenčný Lotus), na trhu však veľmi neprerazila.

Zaujímavo pritom vyznieva informácia, že sesterský Hyundai sa na podobnú dráhu nevydá a pod jeho logom žiadny podobný model na trh nepríde. Paradoxom je, že práve táto značka nedávno so segmentom dvojdverových kupé s pohonom zadných kolies koketovala (kupé Genesis).

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia
Články podľa značiek