Rolls-Royce Cullinan: Bentayga má byť v tieni. Už teraz je vraj číslo 2.

Prvé SUV od Rolls-Royce má síce ešte takmer tri roky vývoja a testovania pred sebou, no už teraz sa šéf automobilky Torsten Müller-Ötvös vyjadril z mysle, že konkurenčný Bentley Bentayga bude hrať popri Cullinane len druhé husle. Má byť vo všetkom lepší.

23.09.2015 16:00
Rolls-Royce Cullinan Foto:
Rolls-Royce Cullinan príde na trh v roku 2018. Britská automobilka má teda dosť času spoznať svojho súpera z Crewe. Toto je jedna z mnohých neoficiálnych ilustrácií.
debata

Rolls-Royce mierne zmeškal vlak. Rozhodnutie o výrobe prvého SUV prišlo podstatne neskôr ako v konkurenčnom Bentley. Kým značka z Crewe už predstavila svoju horúcu novinku vo Frankfurte nad Mohanom a za pár dní dokázala vypredať plánovanú produkciu Bentaigy na rok 2016, konkurenčný Rolls-Royce má pred sebou ešte veľa práce. SUV s pracovným názvom Cullinan, sa totiž dostane na trh až v roku 2018.

To ale nebránilo šéfovi Rolls-Royce, Torstenovi Müller-Ötvösovi, prehodiť na konto konkurenta v hessenskej metropole pár hanlivých slov. Novinárom doslova povedal, že Cullinan bude vo všetkom lepší. „Bentayga je jednoznačne číslom dva, Rolls-Royce je najlepší na svete a aj bude, keď príde náš model na trh“. Pritom sa zámerne vyhol označeniu SUV, ktoré je pre aristokratický pôvod značky pravdepodobne nie dostatočne vznešené.

Zatiaľ má Rolls-Royce Cullinan len podobu... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Cullinan Zatiaľ má Rolls-Royce Cullinan len podobu testovacej muly s karosériou Phantomu a pohonom 4x4.

Na odpoveď, či budú sebavedomé slová podložené realitou, si ešte budeme musieť počkať minimálne dva a pol roka. Pánom z Crewe to ale môže byť zatiaľ jedno. Eso je momentálne v rukách Bentleyu a ten sa nestačí diviť obrovskej vlne záujmu, ktorá prekonala všetky očakávania. Ak by ste si objedali Bentaygu dnes, nedostanete ju skôr ako v roku 2018. Imidž luxusu a fakt, že maximálnou rýchlosťou 301 km/h je toto SUV najrýchlejším na svete, zabrali na zákazníkov ako magnet.

Rolls-Royce sa musí zatiaľ uspokojiť s ponukou klasických modelov Phatom, Drophaed Coupé, Ghost, Wraith a nového kabrioletu Dawn, ktorý ale ťažko zvýši predaje tak ako 12-valcové aristokratické SUV z Crewe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #Rolls-Royce Cullinan #Bentley Bentayga #Torsten Müller-Ötvös
Články podľa značiek