Alfa Romeo Giulia: Poznáme motory všetkých verzií. Konečne

Po premiére vrcholovej verzie Giulie Quadrifoglio Verde vo Frankfurte odhalila talianska Alfa Romeo konečne aj paletu motorov bežných verzií. Pôjde o 4- a 6-valcové preplňované agregáty.

30.09.2015 06:00
Alfa Romeo Giulia - 2016 Foto:
Pod kapotou Giulie budete mať na výber z ôsmich výkonových alternatív. Šesť 4-valcov a dva 6-valce. Spektrum bude siahať od 99 do 375 kilowattov. O prevodovkách však Alfa zatiaľ nič neprezradila.
debata (3)

Od Alfy Romeo, ktorá na frankfurtský autosalón ohlásila veľký comeback do strednej triedy, mnohí očakávali, že ukáže okrem už predstavenej vrcholovej Giulie QV so 6-valcom od Ferrari aj bežné verzie jej nového sedanu. Nestalo sa. Na stánku stála opäť len Giulia Quadrifoglio Verde. Či si to môže Alfa vo svojej situácii dovoliť, nechajme stranou, podstatné je, že viac ako týždeň od začiatku najväčšej európskej motoršou sa odhodlala oznámiť aspoň paletu ostatných motorov.

Okrem spomínaného dvakrát preplňovaného 6-valca s objemom 2,9 litra a výkonom 375 kW ponúkne ďalšie tri motory. Všetky s preplňovaním. Tie však budú mať viacero výkonových verzií, takže vyberať bude možné až zo siedmich alternatív. Benzínový dvojliter bude naladený na 133, 184 alebo až 243 kW. V Európe bude nepochybne dopyt zameraný na diesle. Základom sa stane 2,2 litrový 4-valec s výkonmi 99, 133 alebo 154 kW. Posledný z nich bude vybavený dvojicou turbodúchadiel.

Chýbať však nemá ani väčší diesel 3,0 MultiJet so šiestimi valcami, ktorý ponúkne rovných 250 kW. V prvej vlne sa objavia najprv štvorvalce a vrcholový 6-valec. Na veľký diesel si budeme musieť počkať dlhšie, napokon ako na celú Giuliu, ktorá sa dostane na trh až vo februári budúceho roka. Taliani tvrdia, že sa to oplatí. Zatiaľ je jasné, že aspoň Quadrifoglio Verde bude poriadne ostrý stroj. Na stovku šprintuje za 3,9 sekundy a referenčný Nürburgring zvládne za 7 minút a 13 sekúnd, čo je o 13 sekúnd lepší výsledok v porovnaní s BMW M4.

Alfa Romeo Giulia - 2016
Alfa Romeo Giulia - 2016
+16Alfa Romeo Giulia - 2016

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alfa Romeo #Alfa Romeo Giulia
Články podľa značiek