Škoda Fabia ScoutLine: 'Terénny kombík' príde začiatkom roka

Podobne ako pri Rapide Spaceback sa aj „terénna“ Fabia Combi líši od bežných verzií jedine exteriérovým paketom a výbavou. Z technickej stránky sa totiž nič nemenilo. Aj preto nenesie názov Scout, ale len prívlastok ScoutLine. Zvýšený podvozok teda nečakajte.

14.10.2015 16:00
debata (3)
Fiaba ScoutLine vychádza z praktickej verzie... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi ScoutLine - 2016 Fiaba ScoutLine vychádza z praktickej verzie Combi. Líši sa však len off-roadovým paketom s lepšou ochranou nábehových hrán a prahov. Svetlá výška podvozka ostáva nezmenená.

Po Fabii Monte Carlo obohatí ponuku ďalšia lifestylová verzia. Tentoraz sa bude Fabia tváriť ako drsný „allroad“. Ale len naoko. Odvodená je z praktickej verzie Combi. Jedinou zmenou je efektný exteriérový paket obsahujúci nástavce nárazníkov v striebornej farbe, podobne ladené spätné zrkadlá a strešné lišty. Tuning uzatvára plastová ochrana blatníkov a prahov, tmavé pozadie reflektorov a nový dizajn 16-palcových kolies Rock. Za príplatok sú k dispozícii sedemnástky Clubber. Inak ostáva všetko po starom.

Pre ScoutLine bude k dispozícii kompletná... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia Combi ScoutLine - 2016 Pre ScoutLine bude k dispozícii kompletná paleta motorov Fabie.
A to aj z technickej stránky. Svetlá výška podvozka sa nemenila. Na jazdu po prašných cestách nebude teda Fabia ScoutLine vybavená oveľa lepšie ako jej civilné sestričky. Podobne je to pod kapotou. V ponuke ostáva kompletná škála motorov TSI a TDI s výkonovým rozpätím od 55 do 81 kW vrátane manuálnych prevodoviek a prevodoviek DSG. Fotografie interiéru zatiaľ zverejnené neboli, automobilka však zdôrazňuje, že aj ScoutLine si zachováva všetky prednosti Fabie Combi vrátane najväčšieho kufra v triede a sedemnástich Simply Clever riešení.

Očakávať môžeme o čosi bohatšiu základnú výbavu. V sérii by mali byť napríklad predné hmlové svetlá. Presnú špecifikáciu sa však dozvieme až začiatkom budúceho roka, keď sa Fabia ScoutLine chystá na trh. Škoda si od novej verzie sľubuje ďalšie zvýšenie dopytu. Hoci ostáva najpredávanejším modelom Škody naďalej Octavia, novej Fabii sa v Európe naozaj darí. Za prvých deväť mesiacov sa pre ňu rozhodlo 124 400 zákazníkov, čo je v medziročnom porovnaní 20-percentný nárast.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Škoda Fabia Combi #ScoutLine
Články podľa značiek