Opel ukázal Vivaro pre surferov

Automobilka Opel dostala chuť na luxusnú verziu dodávky Vivaro. Vyšperkovaný surferský koncept je dokonca ochotná poslať do sériovej výroby.

23.10.2015 20:16
Opel Vivaro Surf Concept Foto:
Opel Vivaro Surf Concept sa možno dostane do sériovej výroby.
debata

Na frankfurtskom autosalóne sa automobilka Opel okrem Astry pochválila aj špeciálnym konceptom dodávky Vivaro. Fabrika ho nazvala Surf Concept a ako už z názvu vyplýva, auto je zamerané na surfistov. Primárne však nejde o surfistov ako takých, Opel skrátka dostal chuť urobiť z Vivara prestížnejší tovar a v prípade záujmu ho je fabrika schopná dostať dokonca do sériovej výroby. Auto je určené pre šiestich alebo piatich pasažierov (konfigurácia sedadiel sa prispôsobí požiadavkám zákazníka) a jeho kabína je zušľachtená kvalitnejšími materiálmi.

Prepravný priestor má maximálny objem až 4000 l. Foto: Opel
Opel Vivaro Surf Concept Prepravný priestor má maximálny objem až 4000 l.

Na pohon konceptu slúži dvomi turbodúchadlami prepĺňaný naftový štvorvalec 1.6 CDTI s výkonom 103 kW (140 k) a krútiacim momentom 340 Nm. Kombinovaná spotreba dodávky je pritom len 6,1 l/100 km.

Technickou zaujímavosťou je vzduchové pruženie zadnej nápravy s meniteľnou svetlou výškou v rozsahu 70 mm. Ak treba, svetlú výšku vie vodič znížiť, alebo naopak v ľahšom teréne zvýšiť.

Či sa Vivaro Surf Concept nakoniec dostane aj do sériovej výroby ukáže až čas, automobilka o jeho výrobe totiž zatiaľ len polemizovala.

Opel Vivaro Surf Concept
Opel Vivaro Surf Concept
+3Opel Vivaro Surf Concept
debata chyba
Viac na túto tému: #Opel
Články podľa značiek