Škoda Superb Black Crystal: Vlajková loď dostala šperky

Na pražskú výstavu Designblok 2015 priviezla Škoda vlakovú loď Superb ozdobenú množstvom krištáľov. Len na každom z kolies sú ich dva kilogramy.

26.10.2015 18:00
debata
Solitérny Superb Black Crystal je vyzdobený... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb Black Crystal Concept - 2015 Solitérny Superb Black Crystal je vyzdobený krištáľmi českej sklárne Preciosa.

Škoda sa aj tento rok zúčastňuje na prehliadke dizajnu a módy Designblok, ktorá sa uskutočňuje v Holešoviciach a potrvá až do 27. októbra. Na výstavu priviezla luxusnú Škodu Superb Black Crystal, upravenú expertmi renomovanej českej sklárne Preciosa. Tá vyzdobila Superb v spolupráci s dizajnovým oddelením Škody množstvom žiarivých krištáľov. Len zdobenie 19-palcových diskov zabralo 272 hodín, každému z kolies tak museli venovať 68 hodín ručných prác. Presne toľko trvalo lepenie ôsmich kilogramov krištáľov.

Zdobenie každého z kolies zabralo 68 hodín. Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb Black Crystal Concept - 2015 Zdobenie každého z kolies zabralo 68 hodín.

Ďalšie nájdeme v oblasti reflektorov či emblému Laurin & Klement na volante. Logo Škoda je zas vyrobené z kvalitného krištáľového skla. To všetko dodáva Superbu exkluzívny ráz a pripomína slávnu sklársku tradíciu v Čechách. S výrobou sa, pochopiteľne, nepočíta. Solitérny Superb Black Crystal vznikol len pri príležitosti výstavy. Zato páni zo sklárne Preciosa nezabudli dodať, že technológiu krištáľov možno aplikovať na rôzne materiály, nielen na kov, ale aj na plast či textil. Použila ich aj na tohtoročnú trofej pre víťaza Tour de France, kde bola Škoda už tradične hlavným partnerom.

Škoda Superb Black Crystal Concept - 2015
Škoda Superb Black Crystal Concept - 2015
+2Škoda Superb Black Crystal Concept - 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #Škoda Superb #Škoda-Auto #Škoda Superb Black Crystal
Články podľa značiek