Mercedes-Benz SL 2016: Premiéra už v Los Angeles

V slnečnej Kalifornii predstaví Stuttgart vynovený dvojsedadlový roadster SL. Prednou maskou evokuje AMG GT. Technika sa ale príliš nemení.

18.11.2015 06:00
debata (1)
Nová predná maska, svetlá aj nárazník majú... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SL - 2016 Nová predná maska, svetlá aj nárazník majú vytvoriť paralelu s kupé AMG GT. Celkovo pôsobí predná časť uhladenejšie.

Po troch rokoch dozrel čas na modernizáciu luxusného roadstera SL. Ten vznikal ešte v časoch, keď športovým autám zo Stuttgartu kraľovalo okrídlené kupé SLS AMG. Lenže teraz je číslom jedna nové AMG GT, a tak je len logické, že novinka chce čerpať práve z jeho imidžu. Vidieť to najmä na predných partiách, kde sa objavuje celkom nová predná maska, nové svetlá aj nový nárazník s veľkými sacími otvormi. A treba povedať, že vynovenému SL zmeny naozaj slušia.

Okrem zmenenej grafiky zadných svetiel dostalo... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SL - 2016 Okrem zmenenej grafiky zadných svetiel dostalo SL aj nové nárazníky a agresívnejšie tvarované výfuky. To platí najmä o ostrej verzii SL AMG s karbónovými doplnkami.

Zmenilo sa toho ale viac. Pri pozornom pohľade objavíte aj novú kapotu s výraznými prelismi, opäť v štýle AMG GT, jednoduchší dizajn prahov a zadné svetlá so zmenenou grafikou, tentoraz celé červené. Zadný nárazník poriadne priostril, najmä vďaka novým koncovkám výfuku a to nehovoríme o verzii AMG, ktorú zdobia karbónové komponenty. Z prvej kolekcie fotografií je zrejmé aj nasadenie nového dizajnu diskov kolies. Očakávať tiež môžeme vynovenú paletu farieb.

Interiér prešiel len retušami. Nové sú v... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SL - 2016 Interiér prešiel len retušami. Nové sú v podstate len tlačidlá na volante a analógové hodinky v centrálnej časti palubnej dosky.

Interiér prešiel v podstate len retušami. Ostal mu pôvodný vstavaný displej a pôvodný ovládač rozhrania. Touch-pad ani vysunutú obrazovku v štýle nových modelov C, S či GLE tu teda nenájdete. Na palubnej doske však pribudli analógové hodiny a na ramenách multifunkčného volantu zas nové tlačidlá. Upravené boli aj tlačidlá pre zmenu jazdných charakteristík a podvozka. Systém teraz umožňuje výber až z piatich módov – Individual, Comfort, Sport, Sport+ a Race. Je predpoklad, že spolu s SL dorazia aj vynovené asistenčné systémy, napríklad účinnejšie autonómne brzdy.

Pod kapotou pravdepodobne nedôjde k žiadnej revolúcii. Technické parametre nie sú síce známe, ale vieme, že SL bude opäť v ponuke v 6-valcovej verzii SL400 a 8-valcovej SL500. Popri predpokladanom zvýšení výkonu budú ťažiť najmä z novej 9-stupňovej automatickej prevodovky 9G-Tronic, ktorá nahradí starší 7-stupňový automat. Chýbať nebudú ani ostré verzie z Affalterabchu, teda SL 63 AMG a 65 AMG. Je ale možné, že miesto pôvodných 5,5-litrových 8-valcov sa dočkáme zmeny v podobe 4-litrového bi-turba z SLS AMG, ktoré by malo zraziť normovanú spotrebu bez straty výkonu.

To sa však dozvieme až na autosalóne v Los Angeles.

Mercedes-Benz SL - 2016
Mercedes-Benz SL - 2016
+27Mercedes-Benz SL - 2016

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #facelift #autosalón Los Angeles 2015 #Mercedes-Benz SL
Články podľa značiek