Audi TT RS: Najrýchlejší 'Golf' dorazí na jar. Má mať 420 koní

Už na jar predstaví Audi najrýchlejšiu verziu kupé TT. Tá súčasná má s prívlastkom S výkon 228 kW, teda 310 koní. Lenže nové TT RS chystá neporovnateľne viac adrenalínu.

07.01.2016 16:00
Audi TT RS - 2016 ilustrácia Foto:
Nové ostré Audi TT RS ostane našťastie verné preplňovanému 5-valcu 2,5 TFSI. Vo verzii performance by malo akcelerovať na stovku pod štyri sekundy, čo je údaj zo sveta superšportov. Toto je neoficiálna počítačová ilustrácia.
debata (1)

Po kupé a roadsteri TT, ktoré sa predstavili v roku 2014 a neskôr aj v ostrých verziách, TTS prichádza na rad bonbónik v podobe špičkového TT RS. Priaznivci štyroch ingolstadtských kruhov môžu byť pokojní. Downsizing sa nechystá. Nové TT RS ostane podľa najnovších informácií verné preplňovanému benzínovému 5-valcu 2,5 TFSI. A to je dobrá správa. Počítať môžeme samozrejme aj s vyšším výkonom. V predchádzajúcej generácii sa vyšplhal na 250 kW a s balíkom Plus až na 265 kW, čo je 360 koní. Novinke to však stačiť nebude.

Podľa neoficiálnych informácií plánuje Audi zaokrúhliť výkon na 400 koní, čo je 295 kW a vo verzii performance, nahrádzajúcej pôvodné Audi TT RS Plus, až 420 koní (309 kW). To by malo kompaktnému kupé stačiť na zrýchlenie na stovku za štyri, respektíve pod štyri sekundy. Predošlá generácia TT RS Plus to zvládla s dvojspojkovým automatom za 4,1 a s manuálom za 4,3 sekundy. Maximálna rýchlosť bude pravdepodobne obmedzená na obligátnych 250 km/h, ale s paketom performance sa očakáva opäť obmedzenie dodávky paliva až pri 280 km/h.

Je len pochopiteľné, že obe verzie budú štandardne vybavené pohonom quattro. Viac sa však o najrýchlejšom kupé TT dozvieme na jar. Ale nie v Ženeve. Svetová premiéra sa očakáva na aprílovom autosalóne v New Yorku alebo v čínskom Pekingu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi TT #Audi TT RS
Články podľa značiek