Kia Concept: Štúdia veľkého SUV vznikla v USA. Ukáže sa v Detroite

Pre autosalón v Detroite si Kia prichystala koncept luxusného full-size SUV. Je dielom kalifornského dizajnového štúdia Kie, podobne ako staršie koncepty Provo alebo Stinger. Na výrobné linky sa však nechystá.

07.01.2016 20:00
Kia Concept - Detroit 2016 Foto:
Koncept luxusného SUV dostane obrovské kolesá, zlatý lak karosérie a protismerné zadné dvere. Naznačiť má dizajnový rukopis značky v najbližších rokoch.
debata
Už na budúci týždeň ukáže Kia na autosalóne v Detroite štúdiu, na ktorú láka prvou fotografiou. Informácie však chýbajú. Je jasné, že pôjde veľké SUV, ktoré sú zvlášť v USA veľmi populárne. Koncept atraktívnych tvarov a lakovaný zlatou farbou má podľa slov automobilky naznačiť ďalšie smerovanie dizajnu nových modelov. Okrem tohto klišé však Kia viac neprezradila.

Koncept sa rodil v jej kalifornskom dizajnovom štúdiu, ktoré už má za sebou viacero pôsobivých prác, napríklad Kiu Stinger alebo Kiu Provo či Trackster. Z profilu, najmä vzadu, pripomína tak trochu nové Volvo XC90. Ako sa na koncept patrí, bude mať obrovské, minimálne 21-palcové disky kolies a protismerne otvárateľné zadné dvere bez stredového stĺpika, čo je možné vyčítať z pozície kľučiek.

Podľa doterajších informácií nie je koncept predzvesťou žiadneho nového sériového modelu. Čo však nie je, môže byť. Koncern Hyundai/Kia predsa pripravuje pod logom Genesis aj veľké luxusné SUV. A bola by škoda nevyužiť jeho platformu aj pre ďalšie značky, napríklad full-size SUV od Kie, ktoré by mohlo stáť nad súčasným Sorentom a v prípade Hyundaia zas nad Santa Fe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Concept #koncept #autosalón Detroit 2016
Články podľa značiek