Volvo S60: Nová generácia až v roku 2018

Volvu sa v súčasnosti mimoriadne darí. Nové SUV XC90 v predajoch doslova exceluje a na štarte je sedan S90. V Göteborgu však už pracujú aj na nástupcovi menšieho modelového radu S60/V60. Príde o tri roky, a to aj s 3-valcami.

27.01.2016 12:00
Volvo S90 - 2016 Foto:
Nová generácia sedanu S60 by mala byť podobná novej vlajkovej lodi S90. Očakávať tak môžeme diódové svetlá v tvare Thorovho kladiva. Jej dizajn naznačuje štúdia Volvo Estate Concept z roku 2014.
debata (2)

Ponuka Volva pod krídlami čínskych vlastníkov mladne. Veď aj bolo na čase. Nová generácia luxusného SUV XC90 prišla na svet po neuveriteľných dvanástich rokoch a oveľa viac sa neponáhľala ani limuzína S90, ktorá nahrádza model S80 po deviatich rokoch. V ponuke je tak v súčasnosti najstarším modelom Volvo S60 vrátane kombi V60, predstavené v roku 2010. V Göteborgu preto pracujú už na jeho novej generácii. Prezradil to v Detroite americkému Motor Trendu šéf divízie Volvo North America Lex Kerssemakers.

Podľa neho by mala novinka prísť na trh najskôr v roku 2017, skôr sa však zdá, že to bude o rok neskôr. Určite si však Volvo v predstihu pripraví koncept, ktorý by mal verejnosti pripomenúť príchod sériového modelu. Ten má dizajnovo nadviazať na vlajkovú loď S90 z pera súčasného šéfdizajnéra švédskej automobilky Thomasa Ingelatha. Očakávať tak môžeme predné LED reflektory v tvare Thorovho kladiva. Isté tiež je, že Volvo S60 príde s novou generáciou preplňovaných 3-valcov a tiež ako plug-in hybrid. Vyrábať sa bude ako sedan, kombi, ale aj v predĺženej verzii, ktorá sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane výsadou čínskeho trhu. Od novinky si švédska automobilka sľubuje ďalšie zvýšenie predajov. Už dnes je však v skvelej kondícii. Vlani predala 503 127 vozidiel, čo je najlepší výsledok v jej histórii. A to mala na trhu jedinú novinku – nové SUV XC90. V Európe narástli registrácie o 10,6, v USA o 24,3 a v Číne o 11,4 %. V budúcnosti sa chce Volvo stať jedným z najväčších prémiových výrobcov áut. Pomôcť má najmä trh v Spojených štátoch amerických.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Volvo S60
Články podľa značiek