Opel GT nebude. Nádej zhasla pred premiérou

Očakávaný koncept Opla GT bude nakoniec len showcarom pre Ženevu. Do výroby nič také totiž automobilka z Russelsheimu nechystá. Je to definitívne. Škoda.

08.02.2016 12:00
Opel GT Concept - 2016 Foto:
Koncept Opel GT skončí ako mnoho iných v depozite automobilky bez sériového nástupcu. Novej Monzy či nového GT ani Calibry sa teda nedočkáme.
debata

Opel už ukázal fotografie konceptu GT, ktorý si pripravil pre marcový autosalón v Ženeve. Ten sa spájal v kruhoch priaznivcov „blesku“ s nádejami, že nemecká divízia General Motorsu sa po rokoch opäť odhodlá k výrobe športového modelu. Minimálne derivátu Astry, ktorý by nebol len „nadupanou“ verziou OPC, ale autom s vlastnou identitou. Už prvé oficiálne informácie ku konceptu, ktorý využíva zadný náhon, však naznačili, že priviesť takéto špecifické kupé do série by bolo príliš drahé a neefektívne.

Bohužiaľ, je to tak. Nádeje zhasli ešte skôr, než koncept GT stihol absolvovať svetovú premiéru. Na jeho adresu sa totiž teraz vyjadril hovorca značky. „Musíme počkať a analyzovať reakcie, zvlášť preto, že ide o okrajový segment, ktorý sa navyše zmenšuje,“ uviedol. A dodal, že Concept GT je iba štúdiou, ktorá má predstaviť inovácie, ktoré sa možno v budúcnosti objavia v sériových Oploch. „Ak by sme sa aj rozhodli vyrábať niečo podobné, určite to nebude v horizonte dvoch rokov.“

Štúdia GT tak nakoniec skončí v depozite automobilky, podobne ako koncept Monza spred viac ako dvoch rokov, ktorý debutoval vo Frankfurte nad Mohanom. Najšportovejším Opelom tak zostane Astra OPC, ktorá má dostať nový preplňovaný motor 1,6 Ecotec Turbo s výkonom 300 koní. Čosi na túto tému v Ženeve možno aj uvidíme. Každopádne je škoda, že Opel, ktorému sa podarilo po 16 rokoch konečne ako tak ustrážiť svoju finančnú bilanciu, namotáva svojich priaznivcov na nerealistické vízie. Chcelo by to čosi viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Opel GT
Články podľa značiek