Suzuki Baleno RS: Ostrá verzia len pre Indiu. Stačia jej 3 valce

Nový hatchback Suzuki, ktorý to má namierené rovno proti Škode Fabia či Volkswagenu Polo dorazí na náš trh až v lete, zato v Indii sa už prezentuje v podobe hothatchu s prívlastkom RS. Továrenskému tuningu sekunduje ale len 115 koní.

09.02.2016 16:00
debata (4)
Praktické Baleno si oblieklo športový dres.... Foto: Suzuki
Suzuki Baleno RS Concept - 2016 Praktické Baleno si oblieklo športový dres. Verzia RS má napríklad nové nárazníky, rozšírené prahy, špecifický dizajn kolies a modrý lak.

Suzuki Baleno by mohlo už čoskoro zamiešať karty aj na našom trhu. Jeho hlavnou zbraňou je totiž kufor s objemom 355 litrov, čo je viac, než dokáže ponúknu tunajší bestseller – Škoda Fabia. Navyše sa bude môcť pochváliť novým preplňovaným 3-valcom 1,0 BoosteJet a dokonca mikrohybridnou technológiou SHVS. Nízku spotrebu však možno očakávať aj vďaka hmotnosti len 900 kg. A tá by mohla hrať do kariet aj športovo ladenej verzii.

Vzadu nechýba strešný spojler ani falošný difúzor. Foto: Suzuki
Suzuki Baleno RS Concept - 2016 Vzadu nechýba strešný spojler ani falošný difúzor.

O jej príchode v Európe síce nepadlo zatiaľ ani slovo, zato v Indii, kde je Suzuki trhovou jednotkou, už automobilka prezentuje na Auto Expo Baleno RS. Síce len ako koncept, no podľa vyjadrení výrobcu nemá ďaleko od reality, keďže na tamojší trh zamieri už v druhej polovici roka. Nevyzerá zle. Dizajn oživuje športový paket tvorený strieborným výpletom masky, aerodynamickým nárazníkom, rozšírenými prahmi, hliníkovými diskami, falošným difúzorom či strešným spojlerom.

Veľa adrenalínu však neočakávajte. Pod kapotou pracuje sériová technika. V tomto prípade nový preplňovaný 3-valec 1,0 BoosterJet s výkonom 80 kW a krútiacim momentom 170 Nm. Nie je to veľa, lenže ani v tejto verzii nemá pohotovostná hmotnosť presiahnuť jednu tonu, takže v spojení so športovo zariadeným interiérom, kde možno počítať s anatomickými sedadlami, koženým volantom a hliníkovými dekoráciami, by to mohlo stačiť na pocit športovej jazdy. Dynamické parametre Suzuki zatiaľ nezverejnilo.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hothatch #Suzuki #Suzuki Baleno #Suzuki Baleno RS #Auto Expo 2016
Články podľa značiek