Subaru XV Concept: Nový crossover ako štúdia už v Ženeve

Subaru pripravuje nástupcu crossoveru XV, ktorý v roku 2012 nahradil v ponuke klasickú Imperzu. Aspoň v Európe. Pomaly je teda čas na zmenu, ktorú japonská automobilka s Plejádou v znaku naznačí ženevskou štúdiou. Tu je prvá oficiálna snímka.

12.02.2016 18:00
Subaru XV Concept - 2016 Foto:
Prvá skica ukazuje, že ani nové XV sa nemieni vzdať drsného terénneho imidžu.
debata (1)
V roku 2012 sme sa v Európe rozlúčili s klasickým hatchbackom Impreza. Nová generácia síce vznikla, ale na starý kontinent sa už dostala len v podobe crossoveru Subaru XV. Podobný scenár potom Subaru zopakovalo s väčším Legacy. Sedan aj kombi nahradil výlučne terénne orientovaný „kombík“ Outback. V tejto stratégii bude japonská automobilka pokračovať naďalej. Crossovery sú jednoducho v kurze a tak niet divu, že vo vývoji je nové XV.

Tomu sa relatívne darilo. Pre terénny hatchback sa vlani v Európe rozhodlo približne 9 000 zákazníkov. Nie je to veľa, ale Subaru je stále klubovou značkou a živia ho predaje najmä v Ázii a USA. Náznakom novinky sa stane ženevská štúdia XV Concept. V súvislosti s tým Subaru zverejnilo prvú skicu prednej časti. Z nej je jasné, že japonský crossover si zachová svoj drsný terénny imidž, ktorý sa s aerodynamikou práve nemazná. Vidieť tiež lesklý čierny disk kolesa s oranžovými akcentmi.

Pod kapotou bude nepochybne pracovať 4-valcový boxer, možno spojený s hybridnou sústavou. Presne tak, ako to Subaru ukázalo nedávno na tokijskom koncepte Viziv. Ten kombinoval 1,6 litrový benzínový turbomotor z nového Levorgu s elektromotorom na zadnej náprave, čo dávalo Vizivu elektrický pohon 4×4. Viac sa určite dozvieme v najbližších dňoch, veď veľká ženevská prehliadka, ktorá štartuje 3. marca, je naozaj za dverami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Subaru #Subaru XV #autosalón Ženeva 2016
Články podľa značiek