VW radikálne obmedzil výrobu v Mexiku. Dôvod? Dieselgate

Aféra so skresľovaním údajov o emisiách má tvrdý dopad na dopyt po autách nemeckého výrobcu v USA a následne aj na jeho produkciu za Atlantikom. V januári bola automobilka nútená znížiť výrobu v mexickom závode Puebla až o 42 %!

11.02.2016 18:30
VW Golf VII - výroba v Mexiku Foto:
V Mexiku produkuje Volkswagen napríklad Golf siedmej generácie ale aj New Beetle. Záujem o ne však v USA poklesol, takže výroba je obmedzená.
debata

V januári vyrobil Volkswagen v Mexiku len 20 000 vozidiel, čo je o 42 % menej v medziročnom porovnaní. Oznámil to mexický automobilový zväz. V závode Puebla schádza z liniek napríklad VW Beetle, Beetle Cabrio, Golf alebo sedan Jetta na báze Golfu predošlej generácie. V januári sa dodávky modelov určených pre USA prepadli takmer o polovicu na necelých 11 000 vozidiel.

Vlani padol odbyt Volkswagenov na severoamerickom trhu približne o päť percent. Aféra Dieselgate však odštartovala až v októbri, takže jej plný dopad v USA možno očakávať až tento rok. A nebudú malé, pretože napríklad už v novembri 2015 zaknihoval VW pokles odbytu v o 24 %. Tomu prispôsobil nielen produkciu v Mexiku, ale napríklad aj v americkej Chattanooze, kde zastavil výrobu dieselových Passatov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #výroba áut #Puebla
Články podľa značiek