Renault Mégane Sport Tourer: Francúzsky 'kombík' už v Ženeve

Nový Renault Mégane dorazil na trh len tento týždeň a už je tu avízo jeho praktickejšej verzie kombi Sport Tourer. Je ale možné, že u nás sa bude aj naďalej volať Grandtour. Premiéru absolvuje v Ženeve.

19.02.2016 18:00
Renault Mégane Sport Tourer - 2016 Foto:
Jediná zverejnená fotografia ukazuje profil novinky, ktorý napovedá, že Mégane Sport Tourer sa inšpiroval menším kombi na báze Clia.
debata
Renault Mégane novej generácie ukázala automobilka už vlani na jeseň vo Frankfurte nad Mohanom. K zákazníkom ho však ešte čakala dlhá cesta. Do predaja sa totiž dostáva až v týchto dňoch. Prednosť dostal luxusný Talisman, ktorý uviedol Renault na trh koncom minulého roka. Teraz je už ale všetko pripravené pre kariéru nového Mégane. Kým ale na ostrú verziu od Renault Sportu si ešte budeme musieť počkať do budúceho roka, kombi príde čo nevidieť.

Svetovú premiéru má naplánovanú na marcový ženevský autosalón, teda už za pár dní. Francúzi preto pútajú pozornosť prvou oficiálnou fotografiou, aj keď len siluety ponorenej v tme. No aj z nej je zrejmé, že Mégane použije rovnaký štylistický rukopis ako menšie Clio. Profil oživujú bohato modelované zadné blatníky a zužujúce sa bočné okná. Strecha je zakončená spojlerom. Veľkosť kufra môžeme len hádať. Predošlá generácia ponúkala 486 litrov, takže čakať môžeme čosi cez 500.

Na Octaviu Combi, Golf Variant či Hondu Civic Tourer to asi stačiť nebude, ale rozhodne pôjde o praktickejšiu verziu ako hatchback. Pod kapotou by sa mali objaviť známe pohonné jednotky, teda benzínové 4-valce 1,2 TCe (74, 97 kW), 1,6 SCe (84 kW) a 1,6 TCe (151 kW) pre verziu GT. Ponuku doplnia diesely 1,5 dCi (66, 88 kW) a 1,6 dCi (96 kW). Možno príde neskôr na rad aj najsilnejší diesel s dvojicou turbodúchadiel a výkonom 118 kW.

Na trh by sa malo dostať nové kombi začiatkom, alebo v priebehu leta. Či použije názov Sport Tourer , tak ako v západnej Európe, alebo Grandtour, ktorý uprednostnila automobilka u nás, nie je ešte známe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Renault Mégane #Renault Mégane Sport Tourer
Články podľa značiek