VW T-Cross: Nemci avizujú premiéru koncepčného crossoveru

Volkswagen potvrdil, že na autosalóne v Ženeve predstaví koncept crossoveru, ktorý by mal v hierarchii SUV stáť pod novým Tiguanom.

23.02.2016 19:00
VW T-Cross Concept - 2016 Foto:
Nový crossover T-Cross by mal stáť pod súčasným Tiguanom. Jeho základom sa stane pravdepodobne nová generácia Pola, ktorá by sa mohla ukázať už budúci rok.
debata

Volkswagen rozšíri ponuku svojich SUV do roku 2020 o niekoľko nových modelov. Je známe, že z Tiguanu vznikne predĺžená verzia XL a dokonca aj kupé. Okrem toho sa špekulovalo nad malým Taigunom, ktorý mal stáť na platforme miniatúrneho up!-u. Napokon, automobilka už predstavila niekoľko konceptov na túto tému. Taigun sa ale podľa posledných informácií do výroby nedostane. Je totiž jednou z obetí kauzy Dieselgate. Podobne ako Škoda Roomster.

Zato sa v roku 2018 predstaví Volkswagen sériový crossover, ktorý bude využívať techniku Pola, pravdepodobne už toho novej generácie. A na túto skutočnosť chce automobilka upozorniť na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve konceptom T-Cross. Bohužiaľ, okrem troch rozostrených fotografií niet k premiére viac informácií. Očakávať ale možno robustný dizajn a väčšiu svetlú výšku.

Svetelná technika bude spoliehať výlučne na LED... Foto: Volkswagen
VW T-Cross Concept - 2016 Svetelná technika bude spoliehať výlučne na LED diódy.

Ako vidieť, svetelná technika sa bude spoliehať výlučne na diódy. Rozhodne však nepôjde o futuristický projekt, čo dokumentujú klasické spätné zrkadlá. Takže T-Cross asi nebude príliš vzdialený realite. Je ale možné, že ako showcar použije len 3-dverovú karosériu, kým sériový model dostane klasických päť. Nič známe nie je ani o technike. Ale po emisnom škandále možno takmer s istotou očakávať nejakú formu hybridného pohonu.

Volkswagen charakterizuje T-Cross ako veľké ženevské prekvapenie, a tak ho pravdepodobne odhalí naozaj až počas výstavy. Zatiaľ jedinou sériovou novinkou pre Ženevu, ktorá už nie je zastretá tajomstvom, tak ostáva modernizovaný up! To je ale na najväčšiu európsku automobilku a tak významný autosalón prekvapivo málo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Concept #koncept #VW #autosalón Ženeva 2015 #VE T-CRoss
Články podľa značiek