Subaru Impreza: Nová generácia už v New Yorku

Úplne nová Impreza bude prvým Subaru postaveným na platforme SGP (Subaru Global Platform). Tá má priniesť najmä viac pohodlia a bezpečnosti. Premiéru bude mať ešte tento mesiac v New Yorku. Do Európy sa však pravdepodobne dostane len v podobe crossoveru XV.

14.03.2016 16:00
Subaru Impreza - 2016 Foto:
Prvá snímka Imprezy odhaľuje spriaznenosť s vlaňajšími konceptmi, ktoré prezentovali nový dizajnérsky smer Dynamic x Solid.
debata
Vlani Subaru predstavilo dva koncepty na tému Imprezy. Najprv 5-dverový hatchback v Tokiu a následne sedan v Los Angeles. Bolo jasné, že za dverami už čaká nová generácia. A tá sa predstaví v sériovej podobe ešte tento mesiac na autosalóne v New Yorku. Teda presne tam, kde pred piatimi rokmi zažiarila jej predchodkyňa. Je čas na zmenu.

Ako ukazuje prvá snímka reflektora, produkčný model bude silne inšpirovaný konceptmi, ktoré uvádzajú nový štylistický „slovník“ Dynamic x Solid. To hlavné sa však skrýva pod karosériou. Impreza bude totiž prvým modelom značky postaveným na platforme SGP (Subaru Global Platform), ktorá sa stane základom všetkých nových modelov s Plejádami v znaku.

Priniesť má vyššiu bezpečnosť, zníženie ťažiska a menej vibrácií. Zároveň bude pripravená pre zástavbu hybridného pohonu. Rázvor náprav 2 669 mm si Impreza pravdepodobne požičia zo spomínaných konceptov. Pod kapotou môžeme očakávať nový boxer 1,6i z kombi Levorg. Pravdepodobne aj s deaktiváciou polovice valcov. Vylúčený nie je ani hybrid predstavený v štúdiách Vziv.

Ďalšie informácie sú tajomstvom. To však neprekáža, veď premiéra je uý predo dvermi. Otvorená ostáva otázka, či Impreza dorazí aj do Európy. V súčasnosti nie je na starom kontinente v ponuke. Zastupuje ju tu len z nej odvodený crossover XV. A práve ten sa v podobe štúdie XV Concept predstavil na nedávnom autosalóne v Ženeve. Takže to vyzerá, že na globálnom rozdelení modelov sa ani do budúcnosti nič nezmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Subaru #Subaru Impreza #autosalón New York 2016
Články podľa značiek