Mercedes-Benz GLC Coupé: 'Malé GLE Coupé' už v New Yorku

Už na budúci týždeň ukáže Stuttgart úhlavného nepriateľa mníchovského BMW X4 - nový Mercedes GLC Coupé. A možno rovno v ostrej verzii AMG. Naznačuje to aspoň prvá oficiálna skica tohto kompaktného SUV-kupé, ktoré bude stáť pod väčším GLE Coupé. Pod kapotou by mohlo mať až 270 kW.

22.03.2016 19:00
Mercedes-Benz GLC Coupé - 2016 Foto:
Nové SUV-kupé stojace pod súčasným GLE Coupé dorazí do New Yorku aj vo verzii 43 AMG. Naznačuje to práve táto prvá oficiálna skica.
debata

Len pred pár dňami zavrel brány autosalón v Ženeve a v New Yorku sa na nás chystá ďalšia lavína automobilových premiér. A to už na budúci týždeň. Nebude medzi nimi chýbať ani Mercedes-Benz. Ten si rok po vlaňajšom šanghajskom koncepte GLC Coupé pripravil pre najväčšiu východoamerickú automobilovú prehliadku sériový model. Pochopiteľne, jeho úlohou je otriasť základmi konkurenčného BMW X4.

Nové SUV-kupé sa síce predstavuje zatiaľ len na jedinej oficiálnej skici, no už tá naznačuje, že do New Yorku dorazí s najväčšou pravdepodobnosťou rovno v ostrej verzii GLC Coupé 43 AMG. Stuttgart by tak razantne stiahol mníchovský náskok. Túto teóriu podporujú nielen športové nárazníky, maska s jedinou lamelou a nápadne veľké disky kolies a nápisi AMG, ale aj nedávna premiéra o čosi konzervatívnejšej verzie GLC 43 AMG, ktorá má pod kapotou preplňový 6-valec. Ten produkuje s pomocou dvojice turbodúchadiel rovných 270 kW.

Nie je však vylúčené ani to, že športovejšie strihnuté kupé by si mohlo trúfnuť na vyšší výkon. Tá istá pohonná jednotka je totiž v prípade nového éčka 43 AMG vyladená až na 295 kW. V každom prípade zrýchlenie z 0 na 100 km/h by nemalo s 9-stupňovým automatom 9G-Tronic trvať dlhšie ako päť sekúnd, podobne ako pri GLC 43 AMG, ktoré podlezie túto hranicu o jednu desatinu. Prvé husle budú však hrať základné verzie s motormi prevzatými z céčka. Očakávať tak môžeme 2,1-litrové turbodiesely a dvojlitrové benzínové agregáty s výkonom od 125 do 155 kW.

Neskôr má pribudnúť plug-in hybrid a výkonný 8-valec 63 AMG z Affalterbachu. Rozmery karosérie so splývavou siluetou kupé by nemali byť ďaleko od vlaňajšieho konceptu. Ten mal na dĺžku 4 730, na výšku 1 600 a rázvor náprav 2 830 mm. Je len logické, že z GLC si nové kupé požičia všetky technologické vychytávky, a to najmä pneumatické odpruženie Airmatic s adaptívnou charakteristikou pruženia a zmenou svetlej výšky a tiež pohon oboch náprav 4Matic uprednostňujúci zadnú nápravu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz GLC Coupé #Mercedes-Benz GLC #autosalón New York 2016
Články podľa značiek