Tesla 3 Sportwagon a Crosswagon: Zatiaľ len vízia

Tesla spustí výrobu nového modelu 3 až koncom budúceho roka, no už dnes s ním urobila dieru do sveta. Za prvý týždeň na ňu zložilo zálohu 325 000 záujemcov! Nie div, že nedáva spávať ani ilustrátorom. Známy X-Tomi design vytvoril virtuálnu podobu verzie kombi a „allroadu“.

14.04.2016 12:00
debata
Ilustrácia vychádza z predstaveného modelu... Foto: X-Tomi Design
Tesla Model 3 Sportwagon - ilustrácia Ilustrácia vychádza z predstaveného modelu Tesla 3. Ilustrátor však pri Sportwagone prepracoval celú zadnú časť. Tá by mohla priniesť budúcim majiteľom viac priestoru na batožinu.

V americkej Tesle otvárajú šampanské. Premiéra novej Tesly 3, ktorá bude stáť pod modelom S v cene len 35 000 dolárov, vyvolala doslova ošiaľ. Za prvých sedem dní zložilo totiž zálohu tisíc dolárov za miesto v poradovníku viac ako 325 000 poten­ciálnych zákazníkov! A aj keď ide o vratný preddavok , i tak možno hovoriť o najúspešnejšej premiére v histórii výroby automobilov. Záujem prekonal všetky očakávania, a to až natoľko, že akcionári nemeckého Daimleru sa pýtajú, prečo sa pred časom zbavil akcií v tejto americkej spoločnosti a ako je možné, že na Teslu 3 nemá žiadnu odpoveď.

Crosswagon pridáva športovému kombi zvýšený... Foto: X-Tomi Design
Tesla Model 3 Sportwagon - ilustrácia Crosswagon pridáva športovému kombi zvýšený podvozok a plastovú ochranu podvozku.

Jednoducho, aktuálnu „teslamániu“ možno prirovnať azda len k ošiaľu zákazníkov Apple, stanujúcich pred firemnými predajňami, aby sa stali prvými majiteľmi novej generácie iPhone. A Model 3 nedáva spávať ani nezávislým ilustrátorom. Známy X-Tomi Design zverejnil na svojej stránke hneď dve vízie možných karosárskych verzií Modelu 3. Prvou je športové kombi „Sportwagon“ a druhou jeho oplastovaný derivát „Crosswagon“ so zvýšeným podvozkom. Samotná Tesla však o ďalších verziách zatiaľ mlčí, napokon výrobu tej základnej odštartuje až koncom budúceho roka.

To je aspoň plán, pretože pri Tesle by meškanie nebolo žiadnym prekvapením. Svedkami odkladu premiér sme sa stali už pri crossoveri Tesla X, ktorý sa dostala k zákazníkom s takmer ročným sklzom. Nie je vylúčené, že prieťahy nastanú aj s novinkou. Či budú mať návrhy nezávislého ilustrátora čosi spoločné s realitou, je ale veľmi otázne. Najmä preto, že celú zadnú časť, a la BMW, musel vytvoriť bez akéhokoľvek vzoru. Tesla totiž žiadne kombi zatiaľ neponúkla. Odvaha sa však cení. Počítačové ilustrácie vyzerajú k svetu, najmä crosswagon s plastovými lemami blatníkov a prahov. Predná časť je identická s predstavenou Teslou 3. No podľa najnovších informácií nie je vylúčené, že sériový model ešte podstúpi retuše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #X-Tomi Design
Články podľa značiek