Mitsubisi Grand Tourer: Bude koncept pre Paríž nový Outlander?

Mitsubishi v posledných rokoch predstavuje viac konceptov ako sériových áut. Nie inak to bude v Paríži. Ukáže tu štúdiu hybridného SUV. Nie je vylúčené, že pôjde o predobraz nového Outlanderu. Ten súčasný má totiž na konte už štyri roky.

28.06.2016 18:00
Mitsubishi Ground Tourer Concept - 2016 Foto:
Zatiaľ jediná oficiálna snímka odhaľuje profil atraktívneho SUV s dvojfarebným lakom a plávajúcou kontrastnou strechou.
debata
Mitsubishi stavia v posledných rokoch svoju prosperitu najmä na SUV. A meniť sa to nemá ani do budúcnosti. Práve naopak. Vo vývoji je hneď niekoľko nových modelov, ako ukázali nedávne koncepty GC-PHEV, XR-PHEV, AR či najnovší eX Concept, ktorý je považovaný za nový ASX. V Paríži k nim pribudne ďalší. Dostal názov Grand Tourer Concept. Nie je vylúčené, že pôjde o avízo nástupcu súčasného Outlanderu. Ten je na trhu od roku 2012 a má za sebou aj jeden facelift. Takže najneskôr do dvoch rokov by tu mala byť nová generácia.

Dôvodov má Mitsubishi viac ako dosť. Outlander totiž dizajnom práve neočaril a aj nová maska Dynamic Shield na ňom pôsobí trochu cudzorodo. Nové koncepty ale naznačujú, že japonská automobilka má už naštudovaný oveľa atraktívnejší dizajnérsky rukopis. A ten je zjavný aj z prvej snímky nového konceptu. Aj keď len utopeného v tme. Vidieť však siluetu, z ktorej je zjavné, že pôjde o oveľa dynamickejšie poňatý crossover, ktorý by mohol veľkosťou spadať práve do triedy Outlanderu. Má výrazné blatníky, dvojfarebný lak a „plávajúcu“ kontrastnú strechu. A ako sa na koncept patrí, kľučky chýbajú.

S najväčšou pravdepodobnosťou bude štúdia vybavená plug-in hybridnou technológiou, teda kombináciou spaľovacieho motora a elektromotora s väčšou zásobou akumulátorov. Napokon, už súčasný Outlander je v triede SUV priekopníkom v ekologickom pohone. Verzia PHEV nie je ničím iným ako avantgardným elektromobilom s predĺženým dojazdom. Mitsubishi sľubuje funkčnú krásu, solídny výkon a japonskú zručnosť. Čo si máme pod týmito pojmami predstaviť, sa však dozvieme až v septembri v Paríži, kde Mitsubishi odhalí Grand Tourer vo svetovej premiére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mitsubishi #Mitsubishi Grand Tourer
Články podľa značiek