LaFerrari Aperta: Otvorený spider nemá cenu. Aj tak je vypredaný

O otvorenej verzii hyperšportu Ferrari LaFerrari sa špekulovalo už niekoľko mesiacov. Dnes je isté, že vznikne. V Maranelle uvoľnili prvú sériu fotografií. Informácií je ale pramálo. Napokon, nie je o čo stáť. Limitovaná edícia už má svojich majiteľov. A to aj napriek tomu, že oni sami cenu nepoznajú.

08.07.2016 12:00
debata
Prekrásny roadster dostane miesto pevnej... Foto: Ferrari
Ferrari LaFerrari Aperta - 2016 Prekrásny roadster dostane miesto pevnej odnímateľnú karbónovú strechu. Ferrari sľubuje rovnakú tuhosť karosérie ako má uzavreté LaFerrari.

Hybridný hyperport Ferrari La Ferrari je autom snov. No niektorým nestačí ani to. V Maranelle preto pripravili limitovanú sériu Aperta s otvorenou karosériou. Pôvodne sa jej hovorilo Spider. O odbyt auta, ktorého cena prevýši dva milióny eur sa v Maranelle rozhodne neboja. Ferrari síce neprezradilo, koľko kusov vyrobí, no už interná prezentácia pre VIP klientov stačila na to, aby sa po nich len tak zaprášilo. Podmienkou neboli iba peniaze ale aj vlastníctvo niektorého z Ferrari. To znamená, že poputuje najmä do rúk zberateľov.

V strede uložený atmosférický 12-valec dopĺňa... Foto: Ferrari
Ferrari LaFerrari Aperta - 2016 V strede uložený atmosférický 12-valec dopĺňa elektromotor na prednej náprave. Celkový výstup sústavy je 708 kW a 900 Nm krútiaceho momentu.

Prvé oficiálne fotografie ukazujú nádherný roadster, ktorý si bude so sebou nosiť odnímateľnú karbónovú strechu. Nič iné o ňom ale nevieme. Talianska automobilka spomenula len toľko, že rozsiahlymi úpravami v štruktúre skeletu dosiahla rovnakú tuhosť a pevnosť karosérie akú má kupé. Takže možno predpokladať, že LaFerrari Aperta bude o čosi ťažšie. Mierna nadváha sa ale určite stratí v gigantickom výkone 708 kW (963 k), ktorý pochádza z atmosférického 6,2 litrového 12-valca (588 kW) a vpredu umiestneného elektromotora (120 kW). Zároveň tu máme rovných 900 Nm krútiaceho momentu.

Prepracovaná aerodynamika má mať rovnaký koeficient čelného odporu vzduchu ako uzavreté LaFerrari. Takže dynamické parametre môžeme pokojne odvodiť z kupé, ktoré šprintuje na stovku za 2,9 sekundy, tristovku zvládne za 15 sekúnd a dosiahne maximálnu rýchlosť 351 km/h. Aperta sa od nich bude líšiť minimálne. Viac informácií uvoľní Ferrari s blížiacou sa premiérou, naplánovanou na jesenný autosalón v Paríži. Mimochodom, meno Aperta, vieme vďaka krátkemu úniku. Teraz už totiž na mediálnych stránkach Ferrari nájdete len prívlastok „Serie Limitata.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #roadster #Ferrari LaFerrari #Ferrari LaFerrari Aperta
Články podľa značiek