Renault Clio RS: Faceliftu sa dočkala aj športová verzia

Športová divízia francúzskej automobilky Renault predstavila facelift modelu Clio RS. Okrem doterajších verzií Clio RS 200 EDC a Clio RS Trophy bude v ponuke aj športový vzhľad GT Line určený pre slabšie motory. Novinkou je aj systém predných svetiel s názvom RS Vision.

12.07.2016 06:00
Renault-Clio RS-2017-1024-01 Foto:
Facelift Renaultu Clio RS sa prejavil hlavne zvonku.
debata

Renault predstavil facelift modelu Clio pred niekoľkými týždňami, no vrcholnú verziu RS pre rok 2017 ukázali Francúzi len nedávno. Zástupcovia automobilky tvrdia, že vynovené Clio RS prešlo faceliftom zvonku aj zvnútra. Po technickej stránke toho ale toľko nového zase nie je.

Zadnej časti dominuje športové zadné krídlo a... Foto: Renault
Renault-Clio RS-2017-1024-03 Zadnej časti dominuje športové zadné krídlo a difúzor s dvomi koncovkami výfukového potrubia.

Verziu RS 200 EDC bude naďalej poháňať 1,6 litrový preplňovaný štvorvalec s výkonom 147 kW (200 k) a variant RS Trophy ten istý agregát vyladený na 162 kW (220 k). V obidvoch prípadoch motory spolupracujú so šesťstupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou EDC, ktorú možno ovládať aj páčkami pod volantom. Na výber budú tri jazdné režimy, a to Normal, Sport a Race.

Ďalším prvkom, ktorým sa Renault pýši, je možnosť výberu podvozku. K verzii RS 200 EDC si môžete vybrať podvozok Sport, ktorý je najvhodnejší na každodenné používanie a je k dispozícii so sedemnásť alebo osemnásťpalcovými kolesami. Druhou možnosťou je podvozok Cup s osemnásťpalcovými kolesami. Ide o podvozok vhodný rovnako na cesty ako aj na okruhy.

V prípade variantu RS Trophy je k dispozícii podvozok Trophy, ktorý je oproti podvozku Cup znížený o 20 mm vpredu a o 10 mm vzadu. Dodáva sa s osemnásťpalcovými kolesami. Verzia RS Trophy je určená na zážitkovú jazdu. Lákadlom variantu Trophy bude určite aj výfuk od firmy Akrapovič, ktorý vytvorí skutočne športovú zvukovú kulisu. Renault Clio RS Trophy sa môže pochváliť maximálnou rýchlosťou 235 km/h a zrýchlením z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy. Vzdialenosť 400 metrov prejde z pevného štartu za 14,5 sekundy.

Exteriér Clia RS sa však dočkal výraznejšieho faceliftu. Novinkou je systém predných svetiel nazývaný RS Vision. Systém známy z konceptu Clio RS 16 tvoria hlavné LED svetlomety, ktoré spolupracujú s hmlovými svetlami, aby zlepšili viditeľnosť vozovky v zákrutách. Okrem toho výborne ladia s novým predným nárazníkom. Svetlá vzadu majú tvar písmena „C“. Zadnej časti dominuje športové zadné krídlo a difúzor s dvomi koncovkami výfukového potrubia. Logo športovej divízie Renault Sport sa bude nachádzať pod predným znakom, na kolesách a na dverách batožinového priestoru.

Renault Clio RS 2017
Renault Clio RS 2017
+9Renault Clio RS 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #facelift #Renault Clio #Renault Sport
Články podľa značiek