Seat Mii: Microfacelift do tretice. Nová je len čierna strecha

Koncern VW má v hierarchii svojich značiek jasno. Po výraznej modernizácii up!-u a neviditeľnom facelifte Citigo prichádza so zmenami aj ich španielsky brat Seat Mii. Z bratislavských trojčiat sa mení najmenej.

09.08.2016 12:00
Seat Mii - 2017 Foto:
V exteriéri modernizovaného Seatu Mii by ste zmeny hľadali márne. Nepočíta ani len s dennými LED diódami.
debata

V Ženeve ukázal Volkswagen modernizovaný up!, ktorý sa môže tešiť z exteriérových zmien, nového prístrojového panelu, novej stredovej konzoly, aparatúry BeatsAudio a dokonca preplňovaného 3-valca 1,0 TSI. K jeho súrodencom, schádzajúcim z rovnakých liniek bratislavského závodu však už nebol materský Volkswagen taký štedrý. Jasnú hierarchiu v portfóliu značiek ukázal facelift Škody Citigo, ktorý sa predstavil len pred pár dňami. Novú sú len denné LED svetlá, automatická klimatizácia a dáždnik pod sedadlom. Väčšie zmeny majú prísť až budúci rok.

V interiéri je všetko po starom. S výnimkou... Foto: Seat
Seat Mii - 2017 V interiéri je všetko po starom. S výnimkou nových príplatkov ako automatickej klimatizácie či dažďového a svetelného senzora.

A to si môžu v Mladej Boleslavi gratulovať. Tretí člen rodiny, Seat Mii, vstupuje do modelového roku 2017 s ešte menšou nádielkou zmien. Hovoriť o facelifte je jednoducho prehnané. Dokonca bude v niektorých aspektoch chudobnejší ako predtým. Napokon, Mii je z bratislavských trojčiat na trhu najmenej úspešný. Lenže takýto spravodlivý prístup mu veľmi nepomôže. Čo sa teda zmenilo? Vlastne nič. Mii nedostane ani len denné ledky. Pôvodnú paletu 12 lakov karosérie Seat dokonca zredukoval na sedem.

V palete farieb síce päť ubudlo, no oživiť... Foto: Seat
Seat Mii - 2017 V palete farieb síce päť ubudlo, no oživiť vzhľad je možné vďaka čiernej kontrastnej streche.

Zato pribudla možnosť kontrastného lakovania strechy a nové príplatky. Od automatickej klimatizácie cez tempomat až po svetelný a dažďový senzor. Pod kapotou je opäť všetko po starom. Základom je atmosférický 3-valec 1,0 MPI s výkonom 44 kW a nad ním jeho výkonnejšia verzia, ktorá dáva o 11 kW viac (55 kW). V oboch prípadoch je možné okrem 5-stupňového manuálu voliť robotizovanú prevodovku ASG s rovnakým počtom prevodov. Spomínané úpravy sa týkajú 3– aj 5-dverovej verzie. Na trh by mal „nový“ Seat Mii doraziť na jeseň.

Seat Mii - 2017
Seat Mii - 2017
+3Seat Mii - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VW up! #Škoda Citigo #Seat Mii
Články podľa značiek