Škoda Kodiaq: 'Striptíz' sa začína. Máme tu prvé detaily!

Nové sedemmiestne SUV z Mladej Boleslavi má svetovú premiéru naplánovanú na 1. septembra v Berlíne. Škoda však už teraz prezrádza viac. Tak ako velí tradícia, vytiahla zo zásuvky prvé oficiálne snímky. Kodiaq na nich predvádza detaily.

10.08.2016 12:00
debata
Kodiaq dostane podľa vzoru štúdie VisionS... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - 2016 Kodiaq dostane podľa vzoru štúdie VisionS delené predné svetlá. Pôjde zároveň o prvú Škodu, ktorá bude môcť byť vybavená full-LED technológiou.

Kodiaq je najvýznamnejšou tohtoročnou novinkou Škody. A tak k tomu pristupuje aj jej marketing. Najprv sme tu mali ženevské avízo v podobe konceptu VisionS a vysvetlenie názvu Kodiaq. Nasledovala prezentácia zamaskovaných prototypov v Nórsku či prvé oficiálne skice a všetko to vyvrcholilo „spanilou jazdou“ kamuflovaného Kodiaqu v cieli Tour de France na parížskom bulvári Champs-Élysées. A teraz Škoda pridáva prvé oficiálne fotografie. Zatiaľ však nie celku. Vystačiť si musíme so štyrmi detailmi.

Bočný profil oživí výrazný prelis a chrómová... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - 2016 Bočný profil oživí výrazný prelis a chrómová lišta lemujúca okná.

Síce neprezrádzajú nič, čo by sme netušili, no i tak ide o prvé snímky bez akejkoľvek kamufláže. Ako vidieť, Kodiaq dostane podľa vzoru konceptu VisionS delené predné svetlá. Tie hlavné môžu byť po prvýkrát vybavené full-LED technológiou, ktorú zatiaľ nedostala ani vlajková loď Superb. Pod nimi sa bude nachádzať druhý pár reflektorov. Vidieť tiež tvar masky a prelisov prednej kapoty. Druhá fotografia ukazuje tvar bočných okien lemovaných chrómovou lištou a výrazný bočný prelis. Spätné zrkadlá či kľučky poznáme zo Superbu.

Zadné svetlá sú užšie ako pri Superbe. Nechýba... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - 2016 Zadné svetlá sú užšie ako pri Superbe. Nechýba „céčková“ grafika ani motív českého krištáľu.

Zadné svetlá s ostrou „céčkovou“ grafikou tiež nemajú ďaleko od veľkej boleslavskej limuzíny. Sú však o čosi užšie. Aj tu sa šéfdizajnér Jozef Kabaň pohral s motívom českého krištáľu. Na poslednej fotografii ukazuje Kodiaq dizajn 19-palcových diskov, ktoré môžu mať dvojfarebné vyhotovenie. A to je všetko nové. My už len môžeme zopakovať, to čo o Kodiaqu vieme. Postavia ho na platforme MQB spolu s VW Tiguan. Z neho si požičia aj motory 1,4 TSI (92 kW), 1,4 TSI COD (110 kW) s vypínaním valcov a dva diesely 1,6 TDI a 2,0 TDI.

Neskôr by mal dostať spolu so Superbom hybridnú technológiu. Silnejšie verzie počítajú s pohonom oboch náprav. Interiér ponúkne za príplatok tri rady sedadiel a sedem miest. S piatimi cestujúcimi odvezie až 680 litrov nákladu. Do predaja by sa mal Kodiaq dostať ešte pred koncom roka. Výrobu zabezpečí závod v Kvasinách. Spolu s Kodiaqom tu bude z liniek schádzať aj jeho španielsky súrodenec Seat Ateca. Statická premiéra sa uskutoční 1. septembra v Berlíne. Tá výstavná zas koncom toho istého mesiaca na autosalóne v Paríži.

Škoda Kodiaq - 2016
Škoda Kodiaq - 2016
+3Škoda Kodiaq - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek